IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince… (foto, video)

Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom svjetskog dana izbjeglica…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022… 10: 58… MILO Đukanović: Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince… (foto, video)

Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

“Svjetski dan izbjeglica 2022. godine. Rat i stradanja naroda Ukrajine”, naveo je Đukanović na Tviter nalogu.

On je kazao da je više od 27.000 osoba iz Ukrajine ušlo u Crnu Goru od početka ruske agresije, a skoro četiri hiljade zatražilo privremenu zaštitu.

“Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati”, poručio je Đukanović.

“Rat i stradanja naroda Ukrajine. Više od 27.000 lica iz Ukrajine ušlo je Crnu Goru u od početka ruske agresije. Skoro 4000 zatražilo privremenu zaštitu. U posljednjoj deceniji, broj prognanih i prinudno raseljenih udvostručen, a interno raseljenih utrostručen. Čini se da svijet grabi ka humanitarnom sunovratu. Krajnji je momenat za podjelu tereta i odgovornosti i održiva rješenja”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Čitaj još:   U toku HAPŠENjE Amfilohija i Joanikija: Policija uručuje rešenja o hapšenju... (foto)

Kako je naveo, u posljednjoj deceniji broj prognanih i prinudno raseljenih je udvostručen, a interno raseljenih utrostručen.

“Čini se da svijet grabi ka humanitarnom sunovratu. Krajnji je momenat za podjelu tereta i odgovornosti i održiva rješenja. UNHCR nastavlja da se bori uprkos hroničnom manjku fondova”, rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO: INFO PLUS #CRNA GORA NA SPISKU NEPRIJATELJA RUSIJE #ĐUKANOVIĆ #PUTIN

izvor Gradski portal.me

MILO Đukanović: Zapadni Balkan u Evropi INTERES i Balkana, ali i EU… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, sastao se danas sa ministrom Read more