IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince… (foto, video)

Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom svjetskog dana izbjeglica…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022… 10: 58… MILO Đukanović: Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince… (foto, video)

Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

“Svjetski dan izbjeglica 2022. godine. Rat i stradanja naroda Ukrajine”, naveo je Đukanović na Tviter nalogu.

On je kazao da je više od 27.000 osoba iz Ukrajine ušlo u Crnu Goru od početka ruske agresije, a skoro četiri hiljade zatražilo privremenu zaštitu.

“Crna Gora će ostati sigurno utočište za sve prognane Ukrajince, u nadi da će patnje ukrajinskog naroda što prije nestati”, poručio je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Mislite da vam pobjeda daje pravo da rušite državu, branićemo je do posljednje kapi krvi... (foto i video)

“Rat i stradanja naroda Ukrajine. Više od 27.000 lica iz Ukrajine ušlo je Crnu Goru u od početka ruske agresije. Skoro 4000 zatražilo privremenu zaštitu. U posljednjoj deceniji, broj prognanih i prinudno raseljenih udvostručen, a interno raseljenih utrostručen. Čini se da svijet grabi ka humanitarnom sunovratu. Krajnji je momenat za podjelu tereta i odgovornosti i održiva rješenja”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Kako je naveo, u posljednjoj deceniji broj prognanih i prinudno raseljenih je udvostručen, a interno raseljenih utrostručen.

“Čini se da svijet grabi ka humanitarnom sunovratu. Krajnji je momenat za podjelu tereta i odgovornosti i održiva rješenja. UNHCR nastavlja da se bori uprkos hroničnom manjku fondova”, rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO: INFO PLUS #CRNA GORA NA SPISKU NEPRIJATELJA RUSIJE #ĐUKANOVIĆ #PUTIN

Čitaj još:   TREBA SE PODSJETI KAKO I KO JE UNIŠTIO REAL: Gluhonijemi Desnica dobio crveni karton zbog prigovora!!! (foto, video)

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more