IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO BRAVO I HVALA: Zajednica crnogorskih udruženja, pokrenula inicijativu da HAJRIZ Brčvak, postane počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj… (foto, video)

Udruženja građana Crne Gore u Njemačkoj, udruženih u eMDe Alijansi, a koja okuplja preko 80 odsto naših građana, predložili su humanistu Hajriza Brčvaka za počasnog konzula Crne Gore u Njemačkoj…

DORTMUND: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21. 06. 2022…  00: 03… VELIKO BRAVO I HVALA: Zajednica crnogorskih udruženja, pokrenula inicijativu da HAJRIZ Brčvak, postane počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj… (foto, video)

Udruženja građana Crne Gore u Njemačkoj, udruženih u eMDe Alijansi, a koja okuplja preko 80 odsto naših građana, predložili su humanistu Hajriza Brčvaka za počasnog konzula Crne Gore u Njemačkoj.

“Kao što je poznato, radi se o čovjeku koji je ostvaren u svojoj profesiji i izuzetno cijenjen i poštovan među našim sunarodnicima svih nacija i vjera, kao čovjek i osvjedočeni humanista i to ne samo kroz njegov odnos prema njima u SR Njemačkoj nego i u Crnoj Gori. Svoju privrženost Crnoj Gori, najbolje je pokazao ogromnom materijalnom i novčanom pomoći zdravstvenom sistemu Crne Gore početkom ove godine u vrijeme pandemije koronavirusa”, navodi se u saopštenju Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

Brčvak je, kako ističu, svoju humanitarnu aktivnost nastavio i tokom narednih mjeseci, a potpuno su, dodaju, sigurni da to nije jedino što on želi od svojih sredstava podijeliti sa našim narodom koji se našao, ili će se naći u nevolji.

Čitaj još:   BRČVAK: Država DIJASPORI šalje poruku da joj NIJESMO VIŠE POTREBNI (video)

“Pored toga Brčvak zapošljava i više stotina crnogorskih građana u svojim firmama u Njemačkoj i Crnoj Gori, koji na taj način sebi i svojim porodicama obezbjeđuju sigurnu egzistenciju, kao i realizuje više investicionih projekata. Paralelno sa svojim poslovnim uspjehom Brčvak je izgradio i izuzetno dobre odnose sa ekonomskim i političkim strukturama SR Njemačke i time postao jedna vrsta mosta između naša dva naroda i dvije države, od čega Crna Gora u buduće može imati višestruke koristi”, naglasili su u saopštenju.

Iz  Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj istakli su da bi “njegovu poziciju koju ima među našim i njemačkim građanima, željeli da krunišu njegovim postavljanjem za počasnog konzula Crne Gore u SR Njemačkoj”.

“Ovaj prijedlog dostavljamo na osnovu prijedloga i podrške udruženja građana Crne Gore u SR Njemačkoj izkazanih kroz eMDe Alijansu i to: Montenegro-Hessen iz Frankfurta; Monte Köln iz Kelna; Monte Düren iz Direna; Evropska dijaspora Bosnjaka iz Dortmunda; Monte Eschweiler iz Eschvajlera; De Monte iz Minhena; Sandzak Montenegro Keln; Fondacija Gusinje za zapadnu Evropu iz Erkelenca; Balkan 93 iz Sundena”, zaključuju u saopštenju…

BONUS VIDEO: BOJE JUTRA- SVE Donacije Crnoj Gori- Hajriz Brčvak

Čitaj još:   Vučić danas u posjeti Novom Pazaru... (foto)

izvor CdM.me

BRČVAK: Država DIJASPORI šalje poruku da joj NIJESMO VIŠE POTREBNI (video)

Humanista Hajriz Brčvak, tokom manifestaciie “Dani dijaspore – iseljenika” u Bijelom Polju, Read more

Dnevni horoskop za 26. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Tajnica nazvala direktora zoo vrta da ga pita šta da radi, zbog hitnog slučaja… (foto)

„Gospodine direktore, stvar je hitna“!!! ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, subota, 25. Read more