IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Čopori divljih svinja haraju, sve su bliže centru grada, LOVCI ZATRPANI POZIVIMA bojimo se izaći iz kuća… (foto, video)

Hitnu reakciju od Grada Zagreba traže lovci. I to- ni manje ni više nego zbog divljih svinja koje harače sve bliže centru grada pa i gradske uprave…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21. 06. 2022…  10: 03… ZAGREB: Čopori divljih svinja haraju, sve su bliže centru grada, LOVCI ZATRPANI POZIVIMA bojimo se izaći iz kuća… (foto, video)

U grupama se divlje svinje okupljaju ili šetaju do trgovačkih centara. Divlje svinje žive i po Zagrebu.

– Cijeli čopor lijepo preko semafora prelazio- svjedočila je Đurđa Đuranec koja dodaje da ih nikada nije bilo više.

– Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bih naišla na svinju- priznaje Đuranec.

Ali nije problem samo strah, već to što uništavaju sve što im dođe pod njušku, izvijestila je reporterka  Dnevnika Nove TV. Rovare cvijeće, voće, povrće…

Povećao se tako i broj poziva Hrvatskom lovačkom savezu. Na dnevnoj bazi ljudi ih zovu i javljaju da su vidjeli divlju svinju. Zato su tražili hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Čitaj još:   UŽAS- VUKAO POLICAJCA KOLIMA: Dao gas i skoro se prevrnuo, isplivao ŠOK snimak... (foto i video)

Iz Grada Zagreba su za Dnevnik Nove TV odgovorili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak i dodali da je na području urbanog dijela Zagreba ustanovljen i donesen Program zaštite divljači te se on uspješno provodi.

Zagrebački lovci misle baš suprotno, da se on uopće ne provodi. Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba umiruje i kaže da se svinje čine prilagodljive te da nije zabilježen napad na čovjeka. No na kućne ljubimce jest.

One su i prijenosnici virusa afričke svinjske kuge na domaće svinje. Ali u Hrvatskoj do sada, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, nije zabilježen nijedan slučaj…

BONUS VIDEO: Lov divlje svinje , neverovatni snimci

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more