IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROFESIONALNI SRBI U SVE TEŽEM POLOŽAJU: ’’Ako se ovako nastavi, ponovo postajemo Crnogorci’’… (foto, video)

Ruska agresija na Ukrajinu koja će po svemu sudeći prerasti u dugotrajni mukotrpni rat, ostavlja sve teže posljedice po globalnu ekonomiju i po životni standard ljudi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22. 06. 2022… 19: 28… PROFESIONALNI SRBI U SVE TEŽEM POLOŽAJU: ’’Ako se ovako nastavi, ponovo postajemo Crnogorci’’… (foto, video)

Ekonomskom krizom izazvanom ratnim sukobom u Ukrajini pogođen je čitav svijet, ali u najtežem položaju, kao što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko milenijuma, je naravno napaćeni srpski narod.

Među napaćenim serBskim narodom najnapaćenija i najranjivija kategorija su profesionalni Srbi u Crnoj Gori, koji se povezuju sa propalim političkim savezom Demokratskim frontom.

Nakon ruske agresije na Ukrajinu stvari na geopolitičkoj sceni su se radikalno promijenile, jer ruski diktator Vladimir Putin više nema sredstava ni mogućnosti da preko direktne finansijske i logističke pomoći Srbiji destabilizuje čitav region.

Osim što ruski režim više nema toliko sredstava da putem bezbjednosno-obavještajnih kanala preko Srbije djeluje na region, čini se da su profesionalni Srbi u Crnoj Gori ostavljeni na cjedilu kako od Moskve, tako i od Beograda.

Kako je Portalu Aktuelno MEGAEKSLUZIVNO rečeno iz Udruženja profesionalnih Srba Crne Gore (UPS), ova i onako ranjiva kategorija stanovništva je teško ekonomski pogođena nakon rata u Ukrajini.

Miloš Obilić: Profesionalni Srbi u nikad težem položaju

’’Rat u Ukrajini, ili specijalna operacija kako nam je naloženo da je zovemo, potpuno je prekinuo kanale podrške iz Rusije i Srbije napaćenom srpskom narodu u Crnoj Gori. Stoga moramo konstatovati da su profesionalni Srbi u Crnoj Gori u izuzetno teškom položaju i jedva sastavljaju kraj s krajem’’, rekao je za Aktuelno Miloš Obilić predsjednik UPS Crne Gore.

Čitaj još:   Miloš Čelanović: DRITAN stvara ambijent za rijaliti program u Crnoj Gori... (foto i video)

Kako navodi, nijesu u mogućnosti više ni da organizuju političke litije zbog nedostatka sredstava.

’’Naši krstovi su stari, srpske zastave pohabane, kandila jedva gore, takođe i ostali rekviziti koji su potrebni za organizaciju političkih litija su gotovo neupotrebljivi. Crkva nas više ne pomaže kao nekad, kad smo mogli da računamo na 20 eura i sendvič po litiji, sve je otišlo u božiju mater. Što se tiče naših političkih predstavnika, oni su jednostavno nestali, ni oni više nemaju ni za porciju bijelih bubrega, a kamoli kolenicu’’, rekao je Obilić.

Ističe da mnogi razmišljaju da obustave čitav taj biznis poduhvat zasnovan na srbovanju, i da ponovo postanu Crnogorci.

Rezultati popisa u Crnoj Gori prije pojave profesionalnih Srba

’’Veoma smo razočarani, jer samo nakon skoro 30 godina srbovanja ostavljeni na cjedilu i od crkve i od naših političkih predstavnika, ali i od međunarodnih partnera, prije svega Vladimira Putina. Mnogi od nas profesionalnih Srba su spremni da ponovo postanu Crnogorci. Kad se broj Srba u Crnoj Gori smanji ispod 10 odsto kao što je bilo do 1991. godine, nadam se da će neko shvatiti značaj profesionalnog bavljenja srpstvom’’, rekao je Obilić.

Obilić je najavio da će se obratiti rukovodstvu Demokratskog fronta i takozvane SPC za hitnu finansijsku pomoć jer, kako je istakao, teška materijalna situacija dovodi mnoge pripadnike profesionalnih Srba u iskušenje da se vrate na fabrička podešavanja i ponovo postanu Crnogorci.

Čitaj još:   BEOGRAD: Nikola Đuričko, sa porodicom odlazi iz Srbije... (foto)

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, nije zasnovan na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistični osvrt na društveno-političke devijantne pojave.

BONUS VIDEO: Rambo Amadeus & UNICEF Montenegro: Osloni se na nauku (You can count on science)

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more