IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Džo BAJDEN SPREMA ZAHVAT KOJI ĆE POGODITI MNOGE: Smanjuje se nikotin u cigaretama… (foto, video)

Američki predsjednik Džo Bajden planira napraviti korjenite reforme u duhanskoj industriji...

NEW YORK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 06. 2022… 00: 28… Džo BAJDEN SPREMA ZAHVAT KOJI ĆE POGODITI MNOGE: Smanjuje se nikotin u cigaretama… (foto, video)

Bajdenova administracija napravila je veliki iskorak prema potpunom uklanjanju nikotina iz cigareta što bi većinu pušača potaklo da prestanu pušiti.

No, to bi moglo značiti i krah 95 milijardi dolara vrijedne američke duhanske industrije, navodi Wall Street Journal.

Plan o uklanjaju nikotina predstavljen je jučer kao dio administrativnog programa regulatornih mjera, a očekuje se da će ga američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) objaviti u maju 2023. godine.

  • Ovo je prvi put da je ikada vođena ozbiljna rasprava s obavezom s najviših razina vlasti da se uhvati u koštac s duhanom na način koji je transformativan– rekao je za CNN Matthew Myers, predsjednik Kampanje za djecu bez duhana…
  • To će transformirati javno zdravstvo u SAD- u doslovno učiniti više smanjenju raka, kardiovaskularnih i respiratornih bolesti nego bilo koji drugi skup akcija koje bi vlada mogla poduzeti– dodao je Myers…
Čitaj još:   SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more