IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPASAN INCIDENT: Oštećen avion Croatia Airlinesa na letu za Sarajevo, sumnja se na vatreno oružje… (foto)

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim neskužbenim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 23. 06. 2022… 09: 28… OPASAN INCIDENT: Oštećen avion Croatia Airlinesa na letu za Sarajevo, sumnja se na vatreno oružje… (foto)

Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja…

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH”, saopćeno je.

Čitaj još:   HITNI POZIV ZA BEOGRAD: Zapad zna, Rusija želi da VUČIĆ i Srbiju uvedu u rat na Balkanu, prije svega u... (foto, video)

Iz tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.

Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopće došlo do ovog incidenta.

izvor agencije

CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, "ajkule" preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, Read more

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more