IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- ZLOGLASNI PUTINOVI “JAHAČI” PONOVO U BIH: “Noćni vukovi” stižu u Banja Luku na krsnu slavu Vojske Republike Srpske… (foto, video)

Noćni vukovi smatraju se jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj uticaj, a predsjedniku ovog kluba Zaldostanovu zvanom Hirurg ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Evropske Unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu te Bosnu i Hercegovinu…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 27. 06. 2022… 11: 48… UŽAS- ZLOGLASNI PUTINOVI “JAHAČI” PONOVO U BIH: “Noćni vukovi” stižu u Banja Luku na krsnu slavu Vojske Republike Srpske… (foto, video)

GORAN TADIĆ I VLADIMIR PUTIN

Moto-klub “Noćni vukovi” iz Republike Srpske organizuje u naredna dva dana Vidovdansku vožnju u kojoj će učestvovati stotinjak motociklista iz bh. entiteta RS i regiona.

Program počinje sutra u Drvaru, a nastavlja se vožnjom kroz RS..

U 11.30 sati predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Drvaru, a potom je planiran obilazak Crkve Svetog Save u toj lokalnoj zajednici.

Na Vidovdan, u utorak, 28. juna, članovi Moto-kluba boravit će u Banjaluci i prisustvovati obilježavanju krsne slave Vojske Republike Srpske, a u 12 časova slavskom obredu u manastiru Gomionica.

Podsjećamo, Noćni vukovi Republike Srpske krajem februara ove godine počeli su sa nizom objava u kojima podržavaju ruski napad na Ukrajinu. Goran Tadić, potpredsjednik ogranka za BiH, organizacije čiji su članovi iz Rusije i Ukrajine učestvovali u odvajanju Krima i borbama u Donbasu, podijelio je u grupi fotografiju sa plakatom podrške Rusiji izvješenim u Banjaluci 22. februara.

Čitaj još:   Džoni Štulić traži milione eura: "Moji prihodi slivali su se u vaše kofere..." (foto i video)

Tadić je na ovu grupu postavio i videosnimak na kojem Alexander Zaldostanov, osnivač i vođa Noćnih vukova iz Rusije, između ostalog, zahvaljuje predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na priznanju Donbasa i navodi kako su Vukovi pomogli u naporima da se “neprijatelj otjera sa praga” ali da ne mogu više čekati ni sat jer su u ukrajinskoj okupiranoj teritoriji Donbasu “braća i prijatelji”.

“Mi nismo politička stranka, niti pretendujemo na vlast, ali kao građani Rusije podržavamo vašu odluku da priznate Donbas. ‘Donbas-Rusija, Kijev-Rusija, Kosovo-Srbija!’”, izjavio je Zaldostanov na videu.

Tadić je podijelio i fotografije Zaldostanova i ruskog predsjednika Vladimira Putina te vijest o ruskom ulasku u Kijev. On nije odgovarao na pozive za komentar.

Noćni vukovi smatraju se jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj uticaj, a predsjedniku ovog kluba Zaldostanovu zvanom Hirurg ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Evropske Unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu te Bosnu i Hercegovinu.

SAD su optužile članove grupe za učešće u prethodnim sukobima u Ukrajini i zbog toga ih stavile pod sankcije. Uz predsjednika kluba, čija se fotografija nalazi na zidovima klupskih kuća u Šamcu i Brčkom, pod sankcije su tada stavljeni i Noćni vukovi kao grupa…

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Za sada niko nema podršku 41 poslanika da bi dobio mandat, bez DPS- a nema stabilne i evropske Vlade CRNE GORE... (foto)

BONUS VIDEO: Putinovi “Noćni vukovi” stižu u Srpsku

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more