IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK OTKRIĆE: Policajci pretresali kuću jednog penzionera i ostali u delirijumu… (foto, video)

Penzioner iz Beograda optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući na Vračaru pronađeno milion eura u gotovini za koje se sumnja da potječu od kriminalnih aktivnosti…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hroniks, vijesti, utorak, 28. 06. 2022… 00: 28… ŠOK OTKRIĆE: Policajci pretresali kuću jednog penzionera i ostali u delirijumu… (foto, video)

Policija upala tražeći drogu, a pronašla torbe i kese pune novca, na novčanicama TRAGOVI KOKAINA, tužilaštvo traži da mu se SVE ODUZME…

Novac je pronađen tokom pretresa njegovog doma koji su obavili policijski službenici odjela za borbu protiv droga po naredbi suda. Policajci su tražili drogu, ali nisu je našli. 

Penzioner iz Beograda optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući u Vračaru pronađeno gotovo milion eura u gotovini za koje se sumnja da potječu od kriminalnih aktivnosti. Prema saznanjima Blica, u kući u kojoj penzioner s obitelji živi od 2019. pronađen je iznos od 958.115 eura.

Novac je pronađen tokom pretresa njegovog doma koji su obavili policijski službenici odjela za borbu protiv droga po naredbi suda. Policajci su tražili drogu, ali nisu je našli. 

Čitaj još:   PUCNJAVA U SJENICI: NAKON POKUŠAJA UBISTVA UHAPŠEN NAPADAČ

Novac u iznosu od 585.835 eura pronađen je u torbi u ormaru u dnevnoj sobi, iznos od 159.980 eura pronađen je u ruksaku, a ostatak od 212.300 eura pronađen je u sefu u papirnatoj vrećici. Na većem dijelu novca pronađen je kokain.

Podignuta optužnica

Više javno tužiteljstvo u Beogradu saopćilo je da je protiv 63-godišnjaka podignuta optužnica i da ga se tereti za pranje novca.

Saopćeno je i da ne postoje dokazi o zakonitom porijeklu novca te da su spomenuti iznosi daleko premašivali prihode penzionera i članova njegove porodice. Poseban odjel za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu traži da se 63- godišnjaku oduzme novac, piše Blic.

BONUS VIDEO: TAČNO NA MJESTU- Talas ubistava u Srbiji • Hapšenja dilera droge

izvor Blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more