IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas temperatura do 40 stepeni Celzijusa: Narednih dana očekuje nas vrijeme od… (foto)

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 35 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, petak, 01. VII. 2022… 09: 28… Danas temperatura do 40 stepeni Celzijusa: Narednih dana očekuje nas vrijeme od… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i zapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

petak, 01.07.2022. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Visoke temperature tokom noći, lošiji san i nemogućnost adekvatnog odmora, dodatno će praviti problem osjetljivim osobama. Nakon relativno svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura su kod hroničnih bolesnika moguće pojačane tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je planirane aktivnosti prilagoditi jutarnjim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Čitaj još:   KAKO DA ZA SAMO DESET SEKUNDI: Rashladite automobil koji je stajao na suncu više sati...(foto i video)

U subotu se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Polijepodne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Razvojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 36, na jugu do 38 stepeni.

U ponedjeljak očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u zapadnim i jugozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37 stepeni C…

izvor iBalkan.net/ agencije

Čitaj još:   BEOGRAD: SRBIJA, VRAĆA REDOVNI VOJNI ROK, kreću prve regrutacije, oglasilo se MINISTARSTVO ODBRANE...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more