IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA I HISTERIJA U BEOGRADU: “Ofanziva Britanaca u BiH, na meti je RS!” (foto, video)

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srpski tabloid “Informer” plasirao je pod zapaljivim naslovom koji sugerira da se na meti Britanaca nalazi Republika Srpska.

BEOGRAD- BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. VII. 2022… 00: 28…  PANIKA I HISTERIJA U BEOGRADU: “Ofanziva Britanaca u BiH, na meti je RS!” (foto, video)

Britanski premijer Boris Johnson saopćio je danas da će ta zemlja poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i da “pojačaju misiju NATO i unaprijede stabilnost i sigurnost” u zemlji. 

“Ne možemo dozvoliti da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog pogubnog pohoda. Razgorijevanjem plamena secesionizma i sektaštva, Rusija nastoji preokrenuti uspjehe u posljednje tri decenije u Bosni i Hercegovini”, naveo je britanski premijer, prenosi agencija Reuters.

Kako je rekao Johnson, London iz tog razloga pojačava podršku Bosni i Hercegovini i “odaziva se pozivu prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju”. 

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 12. jul 2019. godine

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srbijanski tabloid “Informer”, blizak Vučiću, plasirao je pod zapaljivim naslovom: “SRPSKA NA METI?! OFANZIVA BRITANACA U BOSNI, PUTIN IM JE TRNU U OKU!  Džonson dao zeleno svetlo, evo koga London šalje, misija ima samo jedan zadatak…” 

izvor (SB)

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Bošnjačka stranka na ispitu: Pitanje stati ili ne uz Crnogorce u njihovoj odluci da obore Vladu recentnog premijera… (foto, video)

Pitanje stati ili ne uz Crnogorce u njihovoj odluci da Read more

Čitaj još:   HAOS U STUDIJU: DRAŠKO Stanivuković se posvađao sa voditeljem, uslijedio obračun sa savjetnikom Mile Dodika... (video)