IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA I HISTERIJA U BEOGRADU: “Ofanziva Britanaca u BiH, na meti je RS!” (foto, video)

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srpski tabloid “Informer” plasirao je pod zapaljivim naslovom koji sugerira da se na meti Britanaca nalazi Republika Srpska.

BEOGRAD- BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. VII. 2022… 00: 28…  PANIKA I HISTERIJA U BEOGRADU: “Ofanziva Britanaca u BiH, na meti je RS!” (foto, video)

Britanski premijer Boris Johnson saopćio je danas da će ta zemlja poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i da “pojačaju misiju NATO i unaprijede stabilnost i sigurnost” u zemlji. 

“Ne možemo dozvoliti da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog pogubnog pohoda. Razgorijevanjem plamena secesionizma i sektaštva, Rusija nastoji preokrenuti uspjehe u posljednje tri decenije u Bosni i Hercegovini”, naveo je britanski premijer, prenosi agencija Reuters.

Kako je rekao Johnson, London iz tog razloga pojačava podršku Bosni i Hercegovini i “odaziva se pozivu prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju”. 

Čitaj još:   SNIJEG ĆE NAS ZATRPATI ZA NOVU GODINU: Prognoza iznenada, promenjena, evo gdje prvo će padati...

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srbijanski tabloid “Informer”, blizak Vučiću, plasirao je pod zapaljivim naslovom: “SRPSKA NA METI?! OFANZIVA BRITANACA U BOSNI, PUTIN IM JE TRNU U OKU!  Džonson dao zeleno svetlo, evo koga London šalje, misija ima samo jedan zadatak…” 

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more