IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: “Deset u pola” Benjamine Karić, okupila ćevabdžije s ciljem… (foto, video)

Nakon sastanka u Vijećnici su otišli na ćevape, a izvlačenjem papirića su morali odabrati ćevabdžinicu. Sreća je odabrala “Mrkvu”…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, petak, 01. VII 2022… 20: 38… SARAJEVO: “Deset u pola” Benjamine Karić, okupila ćevabdžije s ciljem… (foto, video)

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je inicirala susret sa vlasnicima poznatih sarajevskih ćevabdžinica kako bi se svi zajedno aktivirali na zaštiti i brendiranju sarajevskog ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda…

“Imamo viziju, imamo preduslove da pokrenemo procese koji vode ka nacionalnoj i međunarodnoj registraciji zaštite. Danas smo napravili mali, ali izuzetno važan korak, što nam potvrđuje i svjetski atlas hrane ‘The TasteAtlas’, stavljajući sarajevski ćevap na visoko 10 mjesto”, izjavila je gradonačelnica.

Nakon sastanka u Vijećnici su otišli na ćevape, a izvlačenjem papirića su morali odabrati ćevabdžinicu. Sreća je odabrala “Mrkvu”.

Čitaj još:   Sarajevo, prethodno veče bio je najzagađeniji glavni grad na svijetu... (foto)

“Jer kako drugačije odabrati?”, našalila se.

Današnje okupljanje podsjeća i na film Danisa Tanovića “Deset u pola” u kojem se na jednom mjestu okupljaju sarajevske ćevabdžije, ali s drugim ciljem i kontroverznim pitanjem – gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu…

bonus video: Deset u pola…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO: DENIS Bećirović dopunio kabinet, ko će ga savjetovati u naredne četiri godine… (foto)

OD nedavno izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović Read more

SARAJEVO: Hiljade građana pred OHR- om traži Schmidtovu ostavku, Džaferović poručio “neka se čuje glas BiH”… (foto, video)

Građani su i dalje ispred OHR- a. Najavljuju i nastavak Read more

Čitaj još:   Mile DODIK u RUSIJI ponižavao BIH i blatio ZAPAD: Spomenuo i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana... (foto, video)