IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO BRAVO: Lana Pudar osvojila zlato na XIX Mediteranskim igrama “Oran 2022”… (foto, video)

Lana PUDAR je pružila još jednu fenomenalnu trku i zauzela prvo mjesto, te je osvojila zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na XIX Mediteranskim igrama “Oran 2022”…

ORAN: Svijet, Sport, vijesti, petak, 01. VII 2022… 21 38… VELIKO BRAVO: Lana Pudar osvojila zlato na XIX Mediteranskim igrama “Oran 2022”… (foto, video)

Mlada Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, utrku je završila s vremenom 2: 09. 18, što je za 14 stotinki bolje od drugoplasirane Cunhe Martins iz Portugala

Lana Pudar je utrku završila s vremenom 2: 09. 18, što je za 14 stotinki bolje od drugoplasirane Cunhe Martins iz Portugala.

Treće mjesto pripalo je Merve Tuncel iz Turske…

Ovo je prva zlatna medalja za BiH na ovim mediteranskim igrama nakon što smo prethodno osvojili šest bronzanih medalja- tri u karateu i tri u džudou.

Naša plivačica će na Mediteranskim igrama u Alžiru nastupati još u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Čitaj još:   AVDA SIDRANA, posjetio general BiH Senad Mašović... (foto)
Rezultat finalne utrke (Foto: Screenshot)

Odmah nakon posljednje utrke na Mediteranskim igrama, Lana putuje u Rumuniju, gdje će se u gradu Bukureštu održati Evropsko juniorsko prvenstvo koje traje od 5. do 10. jula i na kojem naša plivačica svoj prvi nastup ima već 6. jula u kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin.

Na ovom prvenstvu će također nastupiti i u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Podsjetimo, Pudar je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin, dok je na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 100 metara delfin te srebra na 200 i 50 metara u istoj disciplini.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLJANJE BH TIMA- MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022…

izvor iBalkan.net/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more