IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RANKO Krivokapić:  Rusija označena kao direktna prijetnja miru, CRNA GORA to osjetila 2016… 

Rusija je označena kao direktna prijetnja miru, stabilnosti i demokratiji euroatlantskog prostora, kazao je crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, dodajući da je to Crna Gora osjetila 2016. godine.

Krivokapić je nakon NATO Samita u Madridu, rekao da je Samit poslije više od deceniju usvojio novi strateški concept, ali istovremeno donio odluku o otvaranju vrata za Švedsku i Finsku i njihovo punopravno članstvo u Alijansi.

“Napravljen je veliki iskorak prema demokratijama koje daju primjer ostalima u svojoj uspješnosti, otvorenosti, orijentaciji slobodnog društva i ukupnoj pomoći međunarodnoj zajednici u razvoju demokratije”, dodao je on.

Krivokapić je rekao da Crna Gora ravnopravno participira sa onima gdje prirodno pripada, na Zapadu i dijeli vrijednosti koje su okupile NATO savez.

“U strateškom konceptu Rusija je označena kao direktna prijetnja miru, stabilnosti i demokratiji euroatlantskog prostora”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je osjetila to 2016. godine, a sada i drugi znaju kako te prijetnje izgledaju u zločinu koji se dešava u Ukrajini.

Čitaj još:   NESREĆA U TURSKOJ: Autobus sleteo s puta u, povređeno 25 turista...

“Snažno smo podržali borbu ukrajinskog naroda, ali i dali podršku drugima narodima koji su pod prijetnjom i Gruzije i Moldavije i nama najvažnije Bosne i Hercegovine (BiH)”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je BiH dobila podršku više sastankom ministara odbrane i da je time region dobio dodatni stepen zaštite koji nije imao prije Samita.

Krivokapić je naveo da Crna Gora pokazuje dosljednost, istrajnost i otpornost na sve pritiske koje prema njoj idu.

“Uvjeren sam da će snaga ovog Samita dati dodatni kapacitet koji je naša vlada prihvatila danas. Vlada je među prvima prihvatila protokol o pristupanju Finske i Švedske koji će iduće sedmice potpisati naš ambasador u Briselu, i koji će, nadam se ubrzo, biti ratifikovan u Skupštini”, poručio je Krivokapić.

izvor: adriatv.me

RANKO Krivokapić: DIPLOMATSKI pasoš ODBIJAJU da vrate LEPOSAVIĆ i SPAJIĆ… POKRENUĆE se… (video)

Bivši ministri Vladimir Leposavić i Milojko Spajić odbijaju da vrate diplomatski pasoš, Read more

Čitaj još:   Raško Konjević ministar odbrane i potpredsjednik Vlade, Ranko Krivokapić ministar vanjskih poslova... (foto)
RANKO Krivokapić: Odnosi sa SRBIJOM uvijek teški ali…

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se sa otpravnicom poslova Read more

Raško Konjević ministar odbrane i potpredsjednik Vlade, Ranko Krivokapić ministar vanjskih poslova… (foto)

Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim Read more