IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BILJKA koju treba da ima svaka ŽENA- Donosi MIR, SREĆU i BLAGOSTANJE…

Prema vjerovnaju, spatifilum je pokazatelj ženske sreće, privlači u dom dobru energiju, razumijevanje, ljubav među partnerima, čisti od negativnih vibracija, ali i usamljenim srcima donosi novu ljubav u život. Vjeruje se i da cvijet donosi posebnu sreću u dom, a šta učiniti da procvjeta?

Cvijet ove divne biljke je bijel, nježan i elegantan, i izdvaja se među masovnim tropskim zelenim listovima spatifiluma. Kako bi procvjetala, važno je da biljku redovno presađujete. Ako se ne presađuje redovno, skoro svake godine, “ženska sreća” stari i prestaje da cvjeta. Odrasla biljka mora biti presađena dijeljenjem korijena.

Da bi biljka obilno cvjetala, pri presađivanju joj je potrebna nova, svježa hranljiva zemlja sa biohumusom. Stara zemlja ne obezbjeđuje odgovarajuću količinu korisnih elemenata koji su neophodni za obilno cvjetanje.

“Ženska sreća” voli veoma jako osvjetljenje. Najbolje mjesto za postavljanje saksije sa spatifilumom jeste na ili blizu prozorske daske. Poželjno je da to bude južna ili istočna strana. Nemojte je saditi u veliku saksiju, jer korijen voli da bude “zbijen”. Ovo je biljka koja voli vlagu. Ako je u prostoriji suv vazduh, potrošiće mnogo energije da preživi, a za cvijet neće izbiti. Zato se postarajte da u prostoriji postoji dovoljna vlažnost vazduha.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Bolje manjinska vlada, nego posmrtni ostaci Krivokapićeve vlade... (foto, video)

I za kraj, neophodan sastojak je ljubav. Negujte “žensku sreću” sa puno ljubav i ona će vam sigurno podariti čaroban beli cvet.

izvor: agencije

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more