IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Detalji haosa u Nišu: Potpuni fijasko, meč Srbije i Belgije pod znakom pitanja, Belgijanci ne žele na novi megdan Srbiji… (foto, video)

Košarkaški spektakl se pretvorio u veliki fijasko…

NIŠ: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 21. VII 2022… 08: 21… Detalji haosa u Nišu: Potpuni fijasko, meč Srbije i Belgije pod znakom pitanja, Belgijanci ne žele na novi megdan Srbiji… (foto, video)

Košarkaške reprezenentacije Srbije i Belgije trebalo je da odigraju meč poslednjeg kola prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Nišu u dvorani „Čair“, ali se spektakl pretvorio u totalni fijasko.

Krcata dvorana puna navijača željna da na delu vide izabranike Svetislava Pešića, gledala je košarku samo dva minuta i šest sekundi pre nego što je započeo haos. Usledio je nestanak struje i privremeni prekid meča koji se ubrzo pretvorio u potpuno odlaganje.

U dva navarta je djelovalo da će situacija biti rešena i meč nastavljen, ali struja ponovo nestajala i poslije više od sat vremena neizvesnosti i isčekivanja donijeta je odluka da se meč prekine i nastavi u ponedeljak od 19. 00. Tu informaciju je potvrdio i Košarkaški savez Srbije, ali sepojavila mogućnost da Belgijanci uopšte ne izađu na teren.

Prema informacijama “Sport Kluba”, Belgijanci su saopštili da ne žele da igraju u ponedeljak. S obzirom da je FIBA već donijela odluku, ukoliko se rival ne pojavi u zakazano vrijeme, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20: 0 u korist Srbije.

Čitaj još:   Slavica, bila je jedna od heroina sjeničkog Doma zdravlja, stradala je od korone... (foto)

Neke od informacija koje su kružile tokom večeri bile su da je cio Niš ostao bez struje, ali nikakva potvrda o tome nije stigla.

Sve što se dešavalo u Nišu, izazvalo je i bes navijača.

Slutilo je na spektakl, ali je brojna publika doživela razočarenje.

Kada je sat otkucao 7: 54 prije kraja prve četvrtine, u Nišu je zavladao mrak.

Nisu pomogla ni dva pokušaja povratka struje, rezultat je, uprkos naznakama da bi moglo da bude bolje, bivao isti.

Nakon što je struja u Čairu nestala po treći put, a rok od 21. 55, za kada je najavljeno da će biti doneta odluka o nastavku susreta, probijen, igrači su prekinuli sa zagrevanjem. Malo pošto je sat prebacio 22 časa Belgijanci su krenuli ka svlačionici, a objava spikera u Čairu da će susret biti pomeren za ponedeljak u 19 časova izazvala je salve zvižduka prisutnih navijača.

U tih dva minuta i šest sekundi viđene su dve trojke Belgijanaca i jedna trojka VVanje Marinkovića za Srbiju, ali to po svemu sudeći niko neče pamtiti.

Čitaj još:   Tursku pogodio potres magnitude 4.7 istočno od Ankare... (foto i video)

izvor Nova.rs

PODGORICA: Fudbal se ovog vikenda neće igrati u Crnoj Gori… (foto, video)

Fudbalski savez Crne Gore izražava žaljenje zbog tragičnog događaja koji Read more

Nove informacije o TRAGEDIJI NA CETINJU- Među stradalima DVOJE DJECE… (foto, video)

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je Read more