IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević: ODLUKA O VOJNOM POLIGONU NA SINJAJEVINI NIJE UKINUTA… (video) 

Na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore odgovarao je ministar odbrane Raško Konjević.

Tok sjednice:

Vlada Krivokapića nije poništila zaključak iz 2019. kojim je Sinjajevina određena kao vojni poligon

Poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Predraga Boškovića zanima da li je odluka Vlade iz septembra 2019. godine i dalje na snazi o uspostavljanju vojno- strelišnog poligona na Sinjajevini.

Ako nije, šta Ministarstvo odbrane i Vlada planiraju da urade u najkraćem roku da vojsci Crne Gore obezbijede mjesto za nesmetano vježbanje i gađanje.

Konjević je odgovorio da Vlada nije poništila odluku iz 2019. o uspostavljanju vojno-strelišnog poligona na Sinjajevini. 

“Postojala je samo jedna informacija označena stepenom interno kojom se manje više ne kaže ništa i kojom se ne stavlja van snage ta odluka”, objasnio je Konjević.

Kaže da je odluku nemoguće ukinuti, dodajući da je obaveza i potreba da vojska Crne Gore mora imati neki vojni poligon.

Čitaj još:   ŽENE, znaju najgore osobine modernih muškaraca a one su...

“Vojni poligoni su postojali dok postoje vojske”, rekao je Konjević.

Smatra da nije dobro odrađena komunikacija s lokalnim stanovništvom, “pa je iz loše komunikacije izrasla politička manipulacija ovim pitanjem”…

“Ministarstvo odbrane ima u planu da posjeti i druge poligone i da javnost upozna s činjenicama i argumentima da je obaveza vlade da svojoj vojski omogući prostor na kojem će vježbati. S obzirom da je odluka Vlade iz septembra 2019. na snazi, Ministarstvo odbrane će pripremiti sveobuhvatnu informaciju sa predlogom da se nastavi komunikacija sa svim zainteresovanim subjektima, kako bi se razjasnile nedoumice, nakon čega bi se stvorili uslovi za realizaciju planiranih aktivnosti vojske na Sinjajevini”, dodao je.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more