IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gore društvene mreže, brojne oštre reakcije: „OD PAPAKA CRVENI SE BINA…“ (foto, video)  

„Čuj ovog Dodikovog potrčka! Trčao za njim po briselskom hodnicima, dok ga nije otjerao “ma marš tamo, i nemoj da smaraš”. Obični režimlija kojem ni čitanje ne ide baš najbolje“, poručio…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. VII 2022… 18: 38… Gore društvene mreže, brojne oštre reakcije: „OD PAPAKA CRVENI SE BINA…“ (foto, video)  

Ne stišavaju se reakcije nakon odgovora lidera Branislava Borenovića Nenadu Nešiću…

Nakon kritika Nenada Nešića, lidera DNS-a, na račun Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, oglasio se lider PDP-a.

„Čuj ovog Dodikovog potrčka! Trčao za njim po briselskom hodnicima, dok ga nije otjerao “ma marš tamo, prati Borenovića, vidiš da nas je provalio, budi protiv, glumi opozicionara i nemoj da me smaraš”. Obični režimlija kojem ni čitanje ne ide baš najbolje“, poručio je Branislav Borenović.

Podsjetimo, lider DNS-a, Nenad Nešić, koji se davno kandidovao za člana Predsjedništva BiH, kazao je da je treći put jedini izlaz iz crno-bijele situacije u kojoj se Republika Srpska danas nalazi.

DNS na tom putu nosi hipoteku u vidu višegodišnjeg učešća u vlasti, zajedno sa SNSD-om. Kada mu to pomenu iz SDS- a ili PDP- a, Nešić odmah uzvraća.

Čitaj još:   EVO KAD PUHALO DVAPUT TVITA: "Realno, mrtva je trka između Milorada Dodika i..." (foto)

-Da napomenem da je Dodika 2006. na vlast doveo PDP i Mladen Ivanić kada su srušili Vladu Bukejlovića i SDS, poslavši SDS u 16 godina opozicije u RS. U toj novoj Vladi Dodika bio je i sadašnji predsjednik PDP, Branislav Borenović.

Sada su SDS i Mirko Šarović, dijelom i PDP, u vlasti s Bakirom Izetbegovićem, jer se njihovi ljudi i dalje nalaze na ključnim pozicijama na nivou BiH. Istovremeno, kada je napadnut srpski kadar u Sarajevu, direktorka BHR1 Pejka Medić, kada su obespravljeni Srbi na BHRT, upravo se SDS i PDP nisu oglasili da ih zaštite…

Štiteći partijske i lične interese nisu bili spremni da zaštite interese RS. To se pokazuje na mnogo mjesta, od Brisela do Sarajeva. U Briselu sam bio protiv teksta sporazuma političkih lidera BiH i EU jer nije bio u interesu RS. Borenović je bio protiv samo zato što je Dodik bio za. U tome je razlika, kazao je Nešić.

Nakon Borenovićevog odgovora Nešiću uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

„Slobodna Bosna“ odabrala je nekoliko najzanimljivijih.

BONUS VIDEO: RASPRAVA: Branislav Borenović- Nenad Nešić

(SB)

Čitaj još:   Policija uhapsila dječaka u metrou: MAJKA SVE POSMATRALA, PREKRŠIO ZABRANU O IZLASCIMA... (foto i video)