IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep Tajip ERDOGAN POMAŽE BRAĆI I SESTRAMA U NEVOLJI: “Spasili smo ih 2011. i sad ćemo”… (foto, video)

“Najveća zgrada turske ambasade na svijetu nalazi se u glavnom gradu Somalije Mogadishu. Ponosni smo na to”, rekao je Erdogan…

ANKARA: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. VII 2022… 18: 38… Redžep Tajip ERDOGAN POMAŽE BRAĆI I SESTRAMA U NEVOLJI: “Spasili smo ih 2011. i sad ćemo”… (foto, video)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako su zajednički koraci te zemlje i vlade u Mogadishuu iz 2011. godine pomogli Somaliji u njenoj revitalizaciji u trenucima kada je bila na rubu kolapsa.

Erdogan je danas uz najviše državničke počasti primio somalijskog kolegu Hassana Sheikha Mohamuda, a u obraćanju novinarima nakon sastanka je istakao da Turska i Somalija stalno jačaju bilateralne odnose, a na šta je ukazao podatkom da je trgovinska razmjena od dva miliona dolara iz 2013. godine povećana na 363 miliona dolara u prošloj godini.

“Somalija je 2011. godine bila na ivici kolapsa, tako je međunarodna zajednica to artikulirala. Te 2011. godine smo bili u službenoj posjeti Somaliji s velikom delegacijom kako bismo svijetu prenijeli poruku da smo uz našu somalijsku braću i sestre”, rekao je turski predsjednik Erdogan.

Čitaj još:   Stotinjak građana, ispratilo vozilo sa sandukom Davida, uz uzvike “Pravda”... (foto)

On je kazao da je Turska zajedničkim koracima, preduzetim sa somalijskim vlastima, pomogla toj afričkoj zemlji da se revitalizira i dalje razvija.

“Najveća zgrada turske ambasade na svijetu nalazi se u glavnom gradu Somalije Mogadishu. Ponosni smo na to”, rekao je Erdogan.

Somalijski predsjednik Mohamud zahvalio je Republici Turska i njenom narodu na pomoći koju pružaju Somaliji.

On je istakao da Turska daje veliki doprinos humanitarnim naporima u krizom pogođenoj Somaliji…

izvor agencije aa

Sarajevo postaje grad koji ne spava: Sređena i nasmijana lica na ulicama… (foto, video)

Kada počinje Sarajevo Film Festival, glavni grad Bosne i Hercegovine, Read more

Dnevni horoskop za 13. avgust 2022. godine…

Bikovi, ne rizikujte na poslu, Vage, obratite pažnju na pritisak, Read more