IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Thalita do Valle, bivša brazilska manekenka i snajperitkinja: PREMINULA NAKON RUSKOG BOMBARDOVANJA HARKOVA… (foto, video)

U Harkovu je nakon ruskog raketnog napada preminula bivša brazilska manekenka i snajperitkinja Thalita do Valle, koja je ostala zaključana u zapaljenom bunkeru…

HARKOV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06. VII 2022… 19: 38… Thalita do Valle, bivša brazilska manekenka i snajperitkinja: PREMINULA NAKON RUSKOG BOMBARDOVANJA HARKOVA… (foto, video)

Thalia se našla zarobljena u zapaljenom bunkeru. Umrla je od gušenja, nije je pogodio geler – rekao je njezin brat Theo za strane medije.

Na istom mjestu poginuo je i njen prijatelj, bivši brazilski vojnik Douglas Buriga (40) koji je stradao kada se vratio natrag kako bi spasio manekenku.

Thalita je u Ukrajini bila samo tri sedmice, a radila je i na spasilačkim poslovima, između ostalog brinući se da obezbijedi zaštitu onima koji su bježali od ruskih snaga, prenosi Mirror.

Nakon što je preživjela bombaški napad u Kijevu, javila se svojim roditeljima rekavši im da ne može puno razgovarati jer je nadziru “ruske bespilotne letjelice”. Posljednji put čuli su se u ponedjeljak, 27. juna, malo prije ulaska u Harkov.

Čitaj još:   UFF, MOŽDA NISTE ZNALI: Tri najskuplja grada na svijetu su...

Thalita je radila kao model i glumica, no imala je i svoju “jaču” stranu. Borila se u Iraku protiv ISIS- a, a svoje hrabro putovanje u vojsci dokumentovala je na YouTubeu. U tom periodu pridružila se elitnim snagama Pešmerga koje su se borile u Kurdistanu.

Prije nego što se pridružila vojsci, volontirala je za nekoliko nevladinih organizacija koje su se bavile spašavanjem životinja. Njen brat istakao je kako je Thalita oduvijek težila za spašavanjem drugih.

  • Moja sestra je bila ganuta osjećajem da spasi ljude ili životinje. Uvijek je bila miroljubiva. Oružje je dio konteksta, rata, ali ona je spašavala živote, spašavala je životinje– rekao je Theo.

Osim manekenstva i glume, Thalita je bila i studentica prava, ali i spisateljica, a sa bivšim kolegom Burigom radila je na tome da svoje iskustvo pretoče u knjigu.

Nakon vijesti o njihovoj smrti, na društvenim mrežama oprostili su se od manekenke i njenog prijatelja.

izvor je Mirror.

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more