IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Protest ispred Vlade: Abazoviću– zaustavi se, svi koji glasaju za ovakav ugovor završiće u zatvoru i odgovarati za veleizdaju… (foto, video)

Građani koji se protive potpisivanju Ugovora sa SPC okupili su se ispred zgrade Vlade Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 7.7. 2022…19: 38… PODGORICA- Protest ispred Vlade: Abazoviću– zaustavi se, svi koji glasaju za ovakav ugovor završiće u zatvoru i odgovarati za veleizdaju… (foto, video)

Sa protesta je građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković poručio je da se ne smije dozvoliti da se “zaokruži moderna verzija Podgoričke Skupštine, kao i da je neprihvatljiv ugovor koji je “štetan po Crnu Goru”.

Glumac Zoran Vujović rekao je da premijer Dritan Abazović u ovakvom trenutku, “umjesto da bude jako bitan, sam sebe negira i abolira sopstvene krivice i odgovornosti za rješavanje pitanje crkve druge države i Crne Gore, pa je odlučio što prije potpisati Temeljni ugovor koji je temeljan samo ukoliko mu se broji utemeljnost na neistini, laži i obmani”.

Na protestu okupljeni nose zastave EU, crnogorske zastave, a prisutna su i druga crnogorska obilježja.

Sa razglasa se puštaju crnogorske pjesme.

Protestu prisustvuju građanski aktivisti, funkcioneri Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije Crne Gore…

Zeković: Ne smije se dozvoliti da se zaokruži moderna verzija Podgoričke Skupštine, neprihvatljiv ugovor koji je štetan po Crnu Goru

Čitaj još:   NOVI SAD Uhapšeni napadači na dvojicu Albanaca...

Aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika Građanske inicijative “21.maj”, Aleksandar Saša Zeković, obratio se okupljenima. On je poručio da se “ne smije dozvoliti da se zaokruži moderna verzija Podgoričke Skupštine”, kao i da je neprihvatljiv ugovor sa bilo kojom vjerskom zajednicom koji je štetan po Crnu Goru.

“Opet smo se okupili kako bi onima koji donose odluke poručili da je preko 80 odsto građana ove zemlje za pristupanje Evropskoj uniji i da to treba koristiti kao vodeći potencijal da se osnaži društvena kohezija i bolje razumijevanje. Zato je neprihvatljiva, štetna, pogubna bilo koja prikrivena ili sakrivena agenda umjesto briselske. Namjera da se ozbiljan dio nacionalne istorije i kulturne baštine, koja pripada na ponos svima, prepušti i preda nekome izvan ove zemlje koji će je dalje zloupotrebljavati za političku, ideološku i kulturološku dominaciju nad drugima nije evropska agenda”, rekao je on.

Čitaj još:   MEDIJI IZ SRBİJE TVRDE: NOVOPAZARAC KOJİ se hvali luksuznim životom i kolima, divlja putevima- NEMA NI VOZAČKU DOZVOLU

izvor CdM.me

DRAGINJA Vuksanović- Stanković ministarki Marović: I VAS JE ODLAZEĆI PREMIJER ISKORISTIO…

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković poručila je ministarki evropskih poslova Read more

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more