IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Vlada ipak danas glasa o Temeljnom ugovoru… (foto, video)

To je, prema saznajima Antene M premijer Dritan Abazović saopštio najbližim saradnicima. Sjednica je zakazana za 13 sati…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08- VII- 2022… 11: 38… PODGORICA: Vlada ipak danas glasa o Temeljnom ugovoru… (foto, video)

Vlada Crne Gore danas bi, prema saznanjima Antene M, ipak trebalo danas da glasa o nacrtu Temeljnog ugovora sa SPC.

To je, prema saznajima Antene M premijer Dritan Abazović saopštio najbližim saradnicima. Sjednica je zakazana za 13 sati.

Grupa građana, koja se protivi usvajanju ovog ugovora, zakazala je protest za deset sati ispred zgrade Vlade.

Podsjetimo, premijer Dritan Abazović kazao je sinoć, gostujući u Dnevniku RTCG, da  će on biti taj koji će da odluči hoće li se danas na sjednici Vlade glasati o tom pitanju. On je rekao da tzv. Temeljni ugovor za građane Crne Gore nije najprioritetnija stvar.

Čitaj još:   Politički analitičar Ranko Đonović: Od dolaska Vulina ne vidim nikakvo dobro Crnoj Gori, treba obratiti pažnju... (foto, video)

“Moramo imati emancipatorskog duha. Ako želimo Crnu Goru da guramo ka Evropskoj uniji ne treba da je polarizujemo. Nemam problem da svi ministri iskažu mišljenje. Premijer će odlučiti da li će se glasati sjutra. Temeljni ugovor nije stvaranje države u državi. Isto pravo ćemo dati svim registrovanim vjerskim zajednicama”, kazao je Abazović.

Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu:

izvor gradski portal.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more