IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Republike Redžep Tajip ERDOGAN- BAJRAMSKA PORUKA JE ODJEKNULA TURSKOM: “Generacijama skupo plaćamo igre kojima smo…” (foto, video)

“Neka nam ovi mubarek dani donesu dobro i neka prinesene žrtve donesu spas. Neka nam bajrami budu praznici u kojima neće biti boli. Zahvaljujem se Gospodaru što smo još jedan Bajram dočekali u zdravlju, miru i spokoju“, poručio je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 8. VII. 2022… 22: 38… Predsjednik Republike Redžep Tajip ERDOGAN- BAJRAMSKA PORUKA JE ODJEKNULA TURSKOM: “Generacijama skupo plaćamo igre kojima smo…” (foto, video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je poruku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama i istakao da ostvarenje ciljeva te zemlje za 2023. godinu osigurava odlučno koračanje ka ostvarenju vizije za 2053. godinu koja je najdragocjenije naslijeđe koje će aktuelne generacije ostaviti mladima, javlja Anadolu Agency (AA).

U video poruci koju je objavio povodom Kurban-bajrama, Erdogan je čestitao ovaj praznik turskom narodu i islamskom svijetu. On je pozdravio i vjernike koji ovih dana borave na hodočašću hadža, kao neizostavnog segmenta Kurban-bajrama.

“Neka nam ovi mubarek dani donesu dobro i neka prinesene žrtve donesu spas. Neka nam bajrami budu praznici u kojima neće biti boli. Zahvaljujem se Gospodaru što smo još jedan Bajram dočekali u zdravlju, miru i spokoju“, poručio je Erdogan.

Erdogan je posebnu čestitku uputio onima koji će ovog Bajrama obradovati i vratiti osmijeh na lice ugroženih u ugnjetavanih ljudi širom svijeta.

Zahvalio je svim ljudima koji štuju tradiciju civilizacije i kulture kojom bajrami donose radost svima, djeci i starima.

Čitaj još:   ODLUKA NAREDNE SEDMICE: URA vaga, MANJINE nisu spremne za Vladu

Ukazujući na izazove sa kojim se svijet današnjice suočava u svim oblastima, od zdravstva do sigurnosti, Erdogan je kazao da se bratstvo, jedinstvo i zajedništvo naroda nameću kao još važniji faktor.

“Generacijama skupo plaćamo igre kojima smo izloženi kako bi njihovi kreatori našu zemlju zadržali ispod nivoa demokratije i razvoja koji zaslužuje. Hvala Bogu, imali smo priliku da napravimo potez koji će Tursku podići iznad nivo savremene civilizacije na snažnoj infrastrukturi koju smo izgradili u posljednjih 20 godina…

Cijeli svijet, a posebno razvijene zemlje, se bore sa svojom političkom, ekonomskom, sigurnosnom i društvenom krizom. Mi se, s druge strane, trudimo da iskoristimo mogućnosti koje imamo, fokusirajući se na svoje ciljeve, uprkos svim poteškoćama koje doživljavamo. Stalno i iznova se uvjeravamo u ispravnost izbora koji smo napravili prije otprilike četiri godine, dajući prioritet zapošljavanju“, poručio je Erdogan.

Erdogan je dalje naveo da su, osim efekata pogoršanja globalne ekonomije na zemlju, svjesni poteškoća koje fluktuacije kursa i visoke cijene života uzrokuju u svakodnevnom životu ljudi.

“Tražim jaču podršku i malo više strpljenja od moje nacije za programe koje smo implementirali. Ostvarivanje ciljeva Turske za 2023. osigurat će da ona odlučno korača ka viziji 2053. godine, što je najdragocjenije naslijeđe koje ćemo ostaviti našoj mladosti. Ovoga puta, zahvaljujući lekcijama koje smo naučili iz historije i prednostima koje imamo, nećemo dozvoliti bilo kakvu pauzu ili nazadovanje u izgradnju velike i moćne Turske“, poručio je Erdogan.

Čitaj još:   Bablje i Miholjsko ljeto, 30 C U HLADU, PA IDE PREOKRET: Donosimo prognozu vremena do petka… (foto)

izvor iBalkan.net/ agencije

TREBA ZNATI: Razlike između napada panike i anksioznosti? (foto, video)

Neočekivani napadi panike se javljaju bez očiglednog uzroka. Očekivani napadi Read more

Dnevni horoskop za 8. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more