IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUKUREŠT: Najbolja bh. plivačica, Lana Pudar evropska prvakinja na 200 metara delfin… (foto, video)

Lana je ovu dionicu isplivala u vremenu s 2:08:92, kojim je ubjedljivo osvojila prvo mjesto, te postala evropska juniorska prvakinja u ovoj disciplini.

BUKUREŠT: Svijet, Sport, vijesti, subota, 09. VII 2022… 16: 38… BUKUREŠT: Najbolja bh. plivačica, Lana Pudar evropska prvakinja na 200 metara delfin… (foto, video)

Lana Pudar juniorska prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin…

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rumuniji u disciplini 200 metara delfin…

Lana Pudar je finalnu utrku isplivala u vremenu 2: 08, 92, druga je bila Francuskinja Tabatha Avetand, a treća italijanska plivačica Anna Porcari.

U finalnoj utrci su još nastupile Ashleigh Baillie, Mehlika Kuzeh Yalcin, Lucy Fox, Andra Denisa Gorecki i Natalia Piekarska.

Čitaj još:   UŽAS U SRBIJI! Policajac svom djetetu stavio PUŠKE U RUKE, hitno reagovala policija... (foto)

Pudar je u četvrtak također postala i evropska viceprvakinja u juniorskoj konkurenciji u disciplini delfin na 100 metara.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica jutros je nastupala i u kvalifikacijama discipline 50 metara delfin te izborila plasman u polufinale s trećim vremenom iz svih grupa (26, 94 sekundi).

BONUS VIDEO: Lana Pudar juniorsko EP 2022 100m delfin finale, SREBRO

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more