IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Vlada više nema našu podršku ako Abazović smatra da je Temeljni ugovor usvojen… (foto, video)

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da ako premijer Dritan Abazović smatra da je doneta odluka o usvajanju Nacrta Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom SPC, to znači da Vlada više nema podršku te partije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimlljivosti, vijesti, subota, 09- VII- 2022… 00: 38… DPS: Vlada više nema našu podršku ako Abazović smatra da je Temeljni ugovor usvojen… (foto, video)

Vlada Crne Gore je zvanično saopštila da je usvojila Temeljni ugovor.

Kako se navodi u saopštenju DPS, odluka usvojena glasovima 13 članova Vlade, političkim sporazumom koji su potpisale političke partije koje učestvuju u njoj ili podržavaju Vladu u Skupštini Crne Gore, „jasno je da je za usvajanje ove odluke neophodna kvalifikovana većina“.

„To nedvosmisleno znači da je potrebno da ovu odluku podrži dve trećine svih članova Vlade, odnosno njih 14, da bi došlo do njenog usvajanja. Iz navedenog se više nego jasno vidi da Vlada nije imala potrebnu većinu za usvajanje navedene odluke“, navodi se u saopštenju.

Premijer Dritan Abazović proglasio da je ranije danas tokom sednice Vlada koja je bila otvorena za javnost da je usvojen taj dokument iako nije imao podršku kvalifikovane većine.

Čitaj još:   PODGORICA: Danas sastanak Đukanovića i Krivokapića, nisu predviđene izjave za medije... (foto i video)

„Oko kvalifikovane većine, slažem se i nikakav problem nemam sa da se na elektronskoj ili redovnoj sjednici ista stvar ponovi“, naveo je Abazović.

Za je glasalo 13 ministara, pet je izuzelo mišljenje, dvoje nije došlo na sednicu.

Ministar odbrane iz redova SDP-a Raško Konjević je po izlasku iz Vlade okupljenima kazao da „temeljni ugovor“ nije usvojen jer to nije učinjeno kvalifikovanom većinom i da će morati ponovo da glasaju na narednoj sednici.

Građani koji se protive potpisivanju predloženog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) protestovali su i danas ispred zgrade Vlade Crne Gore a razilišli su se nakon incidenata sa policijom.

Nakon što je Vlada usvojila nacrt Temeljnog ugovora sa SPC, nezadovljni građani su krenuli ka zgradi Vlade, ali ih je u tome sprečila policija. Potom su na kratko blokirali saobraćaj.

Čitaj još:   NOVI UŽASI: Aktivirali se požari u Jablanici i Konjicu, treba pomoć iz have... (foto i video)

Građanski aktivista i jedan od organizatora protesta Aleksandar Saša Zeković poručio je da je sve ono što je danas premijer Dritan Abazović pričao na sednici Vlade, njegov program posrbljenja Crnogoraca.

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da ako premijer Dritan Abazović smatra da je doneta odluka o usvajanju Nacrta Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom SPC, to znači da Vlada više nema podršku te partije…

BONUS VIDEO: Vlada Crne Gore usvojila Nacrt temeljnog ugovora sa SPC-om

Izvor Danas.rs

DPS: Nastaviti zaustavljenu rekonstrukciju puteva u Pljevljima… (foto)

U Pljevljima stali svi važniji infrastrukturni projekti izuzev onih koji Read more

DPS: Imenovanje Šukovića osveta našoj partiji… (foto, video)

Imenovanje Predraga Šukovića, osobe koja je pravosnažno osuđena zbog prijetnji Read more

ALEKSANDRA Vuković: DPS podnio krivične prijave zbog događaja u kotorskom parlamentu…

"Pored činjenice da je predsjednik Opštine Kotor još ranije izgubio Read more

ANDRIJA Nikolić: CRNA GORA JE PARALIZOVANA

Funkcioner DPS naveo je razloge koji podržavaju njegovu konstataciju Crna Read more