IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Kurban Bajram- namaz klanjan u Stambol džamiji… (foto, video)

Bajramska svečanost održana je u novopazarskoj Stambol džamiji, a bajram- namaz predvodio je glavni imam Mešihata Islamske zajednice Sandžaka (IZuS) Hasib ef. Suljović…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti subota, 09- VII- 2022… 09: 58… Novi Pazar: Kurban Bajram- namaz klanjan u Stambol džamiji… (foto, video)

Bajram je blagdan i milost vernicima, zato treba iskoristiti krunu Kurban-bajrama, klati kurban i tako se približiti Stvoritelju, čulo se između ostalog u bajramskoj hutbi koju je održao glavni imam Islamske zajednice u Sandžaku Hasib ef. Suljović…

Obilježavanje blagdana Kurban-bajrama u regiji Sandžak, u Srbiji, počelo je jutros u 5 i 40 sati, klanjanjem bajram- namaza, učenjem odlomaka iz Kur'ana i uz prigodan verski program, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovog jutra je Bajramska svečanost održana je u novopazarskoj Stambol džamiji, a bajram- namaz predvodio je glavni imam Mešihata Islamske zajednice Sandžaka (IZuS) Hasib ef. Suljović.

U bajramskom obraćnju, tradicionalno velikom broju vernika koji su došli na bajram-namaz, efendija Suljović ukazao je na važnost približavanja Allahu dž. š., žrtvovanjem kurbana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Damir H.(21) i Viktor P. (20) uhapšeni zbog silovanja maloljetnice... (foto)

Suljović je naglasio kako je jedan od načina postizanja mira i jedinstva među vernicima širenje lepe reči i selama, a da je jedan od načina približavanja Allahu dž.š. i biti u njegovoj milosti podnošenje žrtve odnosno klanje kurbana. Bajram je blagdan i milost vernicima, zato treba iskoristiti krunu Kurban-bajrama, čulo se između ostalog.

BONUS VIDEO: Prvi Sabah namaz u Čamlidža džamiji u Istanbulu

izvor iBalkan.net

NOVI PAZAR: Jezivi snimci požara, vatra guta šumu, plamen se širi- VATROGASCI SATIMA VODE LAVOVSKU BORBU… (foto, video)

Snimci iz drona pokazuju razmere požara, vatrogasci se satima bore Read more

Čitaj još:   KAKO JE NEKAD Zdravko Krivokapić slavio dolazak teroriste srpskog nacionaliste i antikomuniste Nikole Kavaje u CG... (foto i video)