IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Da li će DPS narednog dana odlučiti o sudbini Vlade? (foto, video)

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista DPS će na sjutrašnjoj sjednici, koja je zakazana za 11 časova, odlučiti koje će dalje poteze preduzeti nakon što je Vlada premijera Dritana Abazovića usvojila Nacrt Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 09. VII 2022… 17: 38… PODGORICA: Da li će DPS narednog dana odlučiti o sudbini Vlade? (foto, video)

Jučerašnja sjednica Vlade na kojoj se raspravljalo o Temeljnom ugovoru sa SPC obilovala je brojnim pohvalama, kako su ministri uprkos različitim mišljenjima, konstruktivnim razmjenama mišljenja spremni da riješe problem oko ove teme koja dijeli Crnu Goru. A onda je došlo glasanje…

Od 18 prisutnih ministara i premijera 13 je glasalo ZA Ugovor, pet je izdvojilo mišljenje, a tri ministra nisu bila na sjednici. Premijer je požurio da kaže, da je Ugovor usvojen, ali mu je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić skrenuo pažnju i rekao da Ugovor ne može biti usvojen jer nema kvalifikovanu većinu, što se navodi u Sporazumu koji su potpisale konstituenti aktuelne Vlade.

Potom je relaksirani Abazović saopštio da će se o Ugovoru ponovo glasati sljedeće sedmice.

Kako je ostalo nejasno da li je Ugovor usvojen ili ne, oglasili su se iz DPS-a i zatražili da premijer objasni da li je Ugovor usvojen ili ne. Nekoliko sati kasnije stigao je odgvor.

Čitaj još:   PODGORICA: U CRNOJ GORI, tri neradna dana povodom KURBAN- BAJRAMA... (foto, video)

“Vlada Crne Gore je usvojila Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve SPC”, saopšteno je sinoć iz Vlade.

Ubrzo se nakon saopštenja Vlade oglasio portparol DPS-a Miloš Nikolić i poručio da je jasno šta su njihovi naredni potezi. U novonastaloj situaciji očekuje se da Predsjedništvo DPS-a na sjutrašnjoj sjednici raspravlja da li će uskratiti podršku manjinskoj Vladi.

Iz Socijalističke narodne partije danas su jasno poručili da onaj ko misli da Vlada nema podršku to provjeri u Skupštini i pokrene pitanje o njenom povjerenju.

U Sporazumu koji su potpisale konstituenti Abazovićeve Vlade piše da se sva pitanja od državnog i nacionalnog interesa usvajaju kvalifikovanom većinom svih članova Vlade.

Ministri iz SDP-a koji participiraju u Vladi su javno više puta saopštavali da će uskratiti podršku Vladi ukoliko se ovakav tekst Temeljnog ugovora sa SPC usvoji.

Izvršni koordinator Građanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović je ranije danas saopštio nije vjerovao da će DPS i SDP biti spremni na ovako hrabar potez…

Čitaj još:   Dnevni Horoskop za 19. avgust 2018.godine

BONUS VIDEO: Intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića – emisija ”Drugačija radio veza”

izvor CdM.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more