IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ NAKON SKANDALOZNE IZJAVE Premijera Crne Gore: Sram te bilo Dritane! (foto, video)

Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović- Stanković poslala je danas kratku i oštru poruku crnogorskom premijeru Dritanu Abazović…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 11. VII 2022… 14: 38… Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ NAKON SKANDALOZNE IZJAVE Premijera Crne Gore: Sram te bilo Dritane! (foto, video)

Je li ovo Predsjednik Vlade CG relativizuje genocid u Srebrenici?! Sram te bilo Dritane! – napisala je Vuksanović- Stanković na Twitteru.

Zastupnica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković oglasila se nakon izjave premijera Dritana Abazovića u kojoj je kazao da genocid u Srebrenici nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima, kao i da ga nisu počinile vojske nego politike.

“Je li ovo predsjednik Vlade Crne Gore relativizuje genocid u Srebrenici?! Sram te bilo Dritane”, poručila je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Oglasio se povodom godišnjice genocida i Raško Konjević, predsjednik crnogorskog SDP-a poručivši: “Danas se iznova i sa tugom podsjećamo genocida u Srebrenici koji je otpočeo na ovaj dan prije 27 godina i u kojem je stradalo preko osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka. 

Prema njegovim riječima, ubijeni su zato sto su bili Bošnjaci. Njihova imena bila su im “presude”. Nikad se ne ponovilo.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković, KENANA Strujić Harbić, GENCI Nimanbegu i BORIS Mugoša napuštaju Odbor za izbornu reformu... (foto)

“Nevini su stradali u Srebrenici u užasnom ratu koji je vođen u ime velikodržavne ideologije, koja se i danas, nakon svih razornih posljedica koje je ostavila, želi obnoviti, negiranjem ili relativizovanjem svih zločina koji su u njeno ime počinjeni”, kazao je predsjednik SDP-s.

On je ocijenio kako je, potpuno suočavanje sa prošlošću i sagledavanje svih njenih teških posljedica, te jasan i nedvosmislen odnos politici koja je dovela do ovog i mnogih drugih zločina, preduslov trajnog i održivog mira i stabilnosti na ovim prostorima.

“Socijaldemokratska partija će uvijek podsjećati i upozoravati na genocid u Srebrenici, kako bismo kulturom sjećanja i civilizacijskog odnosa prema svim nevinim žrtvama poslali snažnu poruku da se zločin nikada više ne ponovi”, zaključio jr Konjević.

DRITAN Abazović je danas tokom skandaloznog govora na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica, održanoj povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, između ostalog kazao da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima, i nisu ga počinile vojske nego politike zla, politike smrti, politike prevara”.

Čitaj još:   INCIDENT U BIJELOM POLJU ''SUMRAK RAZUMA I PRIMITIVIZMA'': Ozbiljno djelo koje hitno mora biti kažnjeno

JE LI OVO PREDSJEDNIK VLADE CG RELATIVIZUJE GENOCID U SREBRENICI?! SRAM TE BILO DRITANE! PIC.TWITTER.COM/JMWAT9DR9W

— DRAGINJA VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ (@DRAGINJA07) JULY 11, 2022

IZVOR agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more