IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Most sultana Mehmeda Fatiha Osvajača u bojama zastave Crne Gore… (foto)

Postupak Republike Turkiye samo je još jedan u nizu dokaza dobrih odnosa dvije prijateljske zemlje…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13. VII 2022… 21: 38… ISTANBUL: Most sultana Mehmeda Fatiha Osvajača u bojama zastave Crne Gore… (foto)

U Istanbulu most sultana Mehmeda Osvajača u bojama je zastave Crne Gore, povodom praznika 13. jula – Dana državnosti Crne Gore…

Istanbul je grad mostova Istanbul, jedan od najvećih gradova na svijetu, megalopolis s osamnest miliona stanovnika, može se obići i pješice. Iako zvuči nevjerojatno, činjenica je da je većina najposjećenijih turističkih atrakcija smještena na nevelikoj pješačkoj udaljenosti.

Povodom Dana državnosti Crne Gore, na inicijativu Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu, most Fatih Sultan Mehmet koji spaja Evropu i Aziju, je osvijetljen bojama crnogorske zastave, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Velika čast za Crnu Goru”, navodi se u Tviter objavi Vlade.

Generalni konzul u Turskoj Branislav Karadžić, kazao je da je ta zemlja još jednom pokazala koliki je prijatelj Crne Gore.

“Republika Turska je još jednom pokazala koliki je prijatelj Crne Gore. Učinila nas je ponosnim i ukazala veliku čast ovim gestom”, stoji u Tviter objavi Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Čitaj još:   ŠOK ZA REGION: Sergej Trifunović, trn u oku i vlasti i opoziciji, Srbija ostaje samo na 3 stranke, radikali odlaze sa scene... (foto)

Istanbul je nedavno dobio treći most preko Bosfora, najširi na svijetu…

Most Sultan Selim, treći preko Bosfora, svečano je otvoren u Istanbulu, a u upotrebu je pušten u 27. augusta 2016 godine

“Ovaj most neće koristiti samo Istanbulu. Ovaj most će koristiti svim putovanjima na historijskom Putu svile, koji počinje s Dalekog istoka i Kine pa sve do Londona. Ovaj most je jedno od najljepših zdanja koje povezuje čovječanstvo i spaja civilizacije”, poručio je zadašnji premijer Turske Binali Yildrim na svečanom otvaranju.

Novi most preko Bosfora je rasteretio saobraćaj u gradu na dva kontinenta. Svi kamioni, autobusi i šleperi koji sada prelaze preko mosta Fatih Sultan Mehmet, idu novim mostom i neće ulaziti u grad…

Čitaj još:   A KO BI REKAO, GRAD KOJI IMA MILIONERA U SRBIJI: Poznat je po političaru, evo o čemu je riječ... (foto)

izvor iBalkan.net

DRAGINJA Vuksanović- Stanković ministarki Marović: I VAS JE ODLAZEĆI PREMIJER ISKORISTIO…

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković poručila je ministarki evropskih poslova Read more

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more