IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Most sultana Mehmeda Fatiha Osvajača u bojama zastave Crne Gore… (foto)

Postupak Republike Turkiye samo je još jedan u nizu dokaza dobrih odnosa dvije prijateljske zemlje…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13. VII 2022… 21: 38… ISTANBUL: Most sultana Mehmeda Fatiha Osvajača u bojama zastave Crne Gore… (foto)

U Istanbulu most sultana Mehmeda Osvajača u bojama je zastave Crne Gore, povodom praznika 13. jula – Dana državnosti Crne Gore…

Istanbul je grad mostova Istanbul, jedan od najvećih gradova na svijetu, megalopolis s osamnest miliona stanovnika, može se obići i pješice. Iako zvuči nevjerojatno, činjenica je da je većina najposjećenijih turističkih atrakcija smještena na nevelikoj pješačkoj udaljenosti.

Povodom Dana državnosti Crne Gore, na inicijativu Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu, most Fatih Sultan Mehmet koji spaja Evropu i Aziju, je osvijetljen bojama crnogorske zastave, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Velika čast za Crnu Goru”, navodi se u Tviter objavi Vlade.

Generalni konzul u Turskoj Branislav Karadžić, kazao je da je ta zemlja još jednom pokazala koliki je prijatelj Crne Gore.

Čitaj još:   Strava u Tuzli: Kamion pregazio pješaka...

“Republika Turska je još jednom pokazala koliki je prijatelj Crne Gore. Učinila nas je ponosnim i ukazala veliku čast ovim gestom”, stoji u Tviter objavi Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Istanbul je nedavno dobio treći most preko Bosfora, najširi na svijetu…

Most Sultan Selim, treći preko Bosfora, svečano je otvoren u Istanbulu, a u upotrebu je pušten u 27. augusta 2016 godine

“Ovaj most neće koristiti samo Istanbulu. Ovaj most će koristiti svim putovanjima na historijskom Putu svile, koji počinje s Dalekog istoka i Kine pa sve do Londona. Ovaj most je jedno od najljepših zdanja koje povezuje čovječanstvo i spaja civilizacije”, poručio je zadašnji premijer Turske Binali Yildrim na svečanom otvaranju.

Čitaj još:   HOROR U NOVOM BEOGRADU: Nađena mrtva tijela dva mladića...

Novi most preko Bosfora je rasteretio saobraćaj u gradu na dva kontinenta. Svi kamioni, autobusi i šleperi koji sada prelaze preko mosta Fatih Sultan Mehmet, idu novim mostom i neće ulaziti u grad…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more