IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović položio vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom Dana državnosti CRNE GORE… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položio je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom 13. jula– Dana državnosti Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti. srijeda, 13. VII 2022… 11: 38… MILO Đukanović položio vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom Dana državnosti CRNE GORE… (foto, video)

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom 13. jula- Dana državnosti, položio je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

To je saopštila Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, na polaganju vijenaca bili su i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević

MILO Đukanović je prethodne noći na prijemu povodom Dana državnosti, kazao da je danas, 81 godinu nakon Trinaestojulskog ustanka 1941, u slobodnoj, nezavisnoj Crnoj Gori, jednako neugasla velika ideja koja je pokrenula taj veličanstveni događaj.

Đukanović je istakao da je taj događaj imao univerzalni značaj u vrijeme fašističke pošasti koja je harala Evropom.

Čitaj još:   Znakovi, da nisu među nama, a i dalje su pored nas...

„Zato su ga svjetski velikani toga doba prepoznali kao smjer kuda čovječanstvo treba da ide. Trinaesti jul 1941. trajno je trasirao i put obnove crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta, put napretka i izgledne evropske budućnosti“, rekao je Đukanović.

Kako je rekao, jednako je za Crnu Goru inspirativan i 13. jul 1878. kada je na Berlinskom kongresu prvi put potvrđeno međunarodno priznanje Crne Gore.

Đukanović je dodao da se na tim čvrstim temeljima danas uspješno gradi građanska, demokratska, multietnička, evropska Crna Gora.

„Nažalost, sloboda, nezavisnost, antifašizam i multietničnost nijesu zauvijek osvojene vrijednosti same po sebi. Zato je na svim generacijama, u svim vremenima, da ih njeguju, da ih brane i osavremenjavaju. Sada je to dužnost generacija koje su obnovile državu na referendumu 2006.“, rekao je Đukanović.

izvor rtcg.me

Dnevni horoskop za 16. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VELIKI I POTPUNI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do petka… (foto)

U utorak poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne Read more