IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSI KIDISALI NA BEOGRAD: Stanove plaćaju po 200.000 eura, dolaze s gotovinom… (foto, video)

Rusi počeli kupovati stanove u Beogradu, za koje su spremni izdvojiti uglavnom više od 200.000 eura…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Ekonomija, vijesti. srijeda, 13. VII 2022… 12: 38… RUSI KIDISALI NA BEOGRAD: Stanove plaćaju po 200.000 eura, dolaze s gotovinom… (foto, video)

Kako ističe ekonomist i izvršni direktor agencije za nekretnine City Expert Miloš Mitić, Beograd je jedan od balkanskih gradova koji su oduvijek bili zanimljivi stranim državljanima koji žele kupiti nekretninu.

“S daljnjim razvojem grada i tržišta i dolaskom stranih firmi ta potražnja stranih državljana ima jasnu tendenciju rasta. Trenutno se u okviru te potražnje posebno izdvajaju ruski državljani, koji su nakon ogromne potražnje za unajmljivanjem stanova u Beogradu i Novom Sadu sada krenuli i kupovati.

Potražnja ruskih državljana je krenula tijekom svibnja, nakon toga se sve više podizala, da bi u ovim mjesecima doživjela svoj vrh”, kaže Mitić za Nova.rs, a dodaje i da se predviđa da će se zanimanje Rusa za kupovinu stanova u prijestolnici Srbije nastaviti i u narednom periodu.

Stanove kupuju gotovinom

Prije samo tri mjeseca agenti za nekretnine procjenjivali su da 95 posto Rusa koji su došli u Beograd žele unajmiti stanove, ali se situacija mijenja te je sada sve više njih zainteresirano za kupovinu. Kad je u pitanju način financiranja novih nekretnina, Mitić ističe da Rusi stanove uglavnom plaćaju gotovinom.

Čitaj još:   Ana Korać progovorila o svojoj BURNOJ PROŠLOSTI... (foto, video)

Trenutno je potražnja najviše usmjerena prema stanovima manje kvadrature, ali postoje i oni Rusi koji su zainteresirani za veće i luksuzno uređene nekretnine.

“Jedna posebna grupa ruskih državljana potražuje skupe stanove u velikim kompleksima, gdje imaju sve – parking, garažu, teretanu… I to su uglavnom stanovi s cijenom od preko 200.000 eura”, objašnjava sugovornik dodajući da je prije rata u Ukrajini broj ruskih građana koji su tražili stanove u Beogradu bio minoran.

Izdvajaju se dvije grupe

Među svim Rusima koji kupuju stanove u Beogradu jasno se izdvajaju dvije grupe.

“Prva grupa su kupci koji traže uglavnom manje stanove, u općinama koje su udaljenije od centra i cijene tih stanova iznose do 100.000 eura. Drugu grupu čine platežno mnogo sposobniji kupci, koji preferiraju stanove u kompleksima u centralnim općinama u Beogradu, kao sto su Beograd na vodi, West 65, Blok A, Novi Dorćol, Central Garden i tome slično. Cijene ovih stanova su od 3000 eura po kvadratnom metru i više. Uglavnom se radi o stanovima između 60 i 90 kvadrata, s minimum jednom spavaćom sobom”, zaključuje Mitić.

Čitaj još:   Napad na Profesoricu Pravnog fakulteta: Može li biti gore, primitivnije i opasnije... (foto i video)

IZVOR Nova.rs

VIC DANA: Nakon ručka završio u Hitnoj, pa zabrinuto nazvao ženu… (foto)

„Ženo, šta si sve danas stavila u ručak“??? NOVI SAD: Read more

Dnevni horoskop za 16. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VELIKI I POTPUNI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do petka… (foto)

U utorak poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne Read more