IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RANKO Krivokapić: Može se ići na izbore 23. oktobra zajedno s lokalnim… (foto, video)

Govoreći o raspletu političke krize, Krivokapić je kazao da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak 15. VII 2022… 10: 58… RANKO Krivokapić: Može se ići na izbore 23. oktobra zajedno s lokalnim… (foto, video)

Crna Gora ne radi baš toliko ažurno da bi danas imali inicijativu o skraćenju mandata Skupštini, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ističući da bi krajnje rješenje političke krize moglo biti da se na prijevremene parlamentarne izbore ide u oktobru kada su zakazani i lokalni. Krivokapić je saopštio da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim.

Govoreći o Temeljnom ugovoru i njegovom usvajanju na sjednici Vlade, Krivokapić ističe da je to odluka koja nije donesena u skladu sa Sporazumom o formiranju 43 Vlade.

“To ostaje sporno. Zapisnik još nije verifikovan. Ostaje da vidimo možemo li Crnu Goru da vratimo na evropski put. Pitanje je zašto to nismo odložili za poslije izvještaja EU. U zaključcima EU piše da ta vjerska zajednica sprovodi antievropsku agendu”, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara nakon pres konferencija sa evropskim šefom diplomatije, Žozepom Boreljom u Podgorici.

Kako je kazao, da pitanje Temeljnog ugovora nije otvoreno “sad ne bi imali ovakav format posjete nego mnogo bogatiji”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. avgust 2022. godine...

“Bolji je put odustati od štetnih odluka i preći na agendu koja je prioritet EU”, ističe šef diplomatije.

Navodi i da se u Crnoj Gori “ne bavimo krizom nego se bavimo Temeljnim ugovorom koji je udar na temelje države.”

“To na Vladi nije dobilo kvalifikovanu većinu. Premijer treba da odluči hoce li poštovati taj dogovor ili će to da proglasi završenom odlukom”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući inicijativu Demokrata da premijer Dritan Abazović podnese ostavku nakon imenovanja u pravosuđu, Krivokapić navodi da kao i svaka patrijska inicijativa ona ima dobru i lošu stranu.

“Nadam se da ćemo doći do imenovanja u pravosuđu i pozivam ih da i oni budu dio tih odluka. Svako ima priliku da pokaže želi li evropski put ili nešto drugo”, ocijenio je.

Govoreći o raspletu političke krize, Krivokapić je kazao da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim.

“Iza naših riječi stoje naša djela. Mi moramo shvatiti da nas ono što radimo legitimiše. Stvar je dosta čista, većina se ne pravi tako što se ruše važnije stvari. Djela i postupci govore. To ne može biti evropska agenda i to govore evropski dokumenti”,kazao je.

Krivokapić ističe da premijer uvijek može predložiti razriješenje ministara.

“Na premijeru je da odluči. SDP je tri puta do sada svojevoljno napustio vlast. Javnost može dati konačnu ocjenu koliko naše sudstvo i tužilaštvo radi dobro”, ocijenio je Krivokapić.

Čitaj još:   MAJSTOR: Salah zaprijetio, napustit će Liverpool, ako dođe Izraelac...

BONUS VIDEO: Ranko Krivokapić – odgovor na pitanje o Temeljnom ugovoru

izvor CdM.me

DRAGAN Bursać: Četnički Beogradski sindikat u “srpskom Herceg Novom“… (foto, video)

Dobro, Dritan Abazović je potpisao sramni i izdajnički Temeljni ugovor, Read more

Sarajevo postaje grad koji ne spava: Sređena i nasmijana lica na ulicama… (foto, video)

Kada počinje Sarajevo Film Festival, glavni grad Bosne i Hercegovine, Read more

Dnevni horoskop za 13. avgust 2022. godine…

Bikovi, ne rizikujte na poslu, Vage, obratite pažnju na pritisak, Read more