IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za čuvenog reditelja: Napao Đokovića jer je slavio trofej Vimbldona na godišnjicu Srebrenice… (foto, video)

Nikad više velikih Srba i kulta Srbije, a nikad jadnija i opustošenija zemlja u kojoj živimo– isti je rekao na plenumu “Quo vadis, Balkan”…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Sport, vijesti, subota, 16. VII 2022… 21: 38… BRAVO za čuvenog reditelja: Napao Đokovića jer je slavio trofej Vimbldona na godišnjicu Srebrenice… (foto, video)

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović izjavio je večeras da je sramota što je teniser Novak Đoković u Beogradu slavio svoju pobjedu na Wimbledonu baš na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

Poznati srpski filmski reditelj Kokan Mladenović nije imao lijepe riječi o Novaku Đokoviću

Mladenović smatra da je sramotno što je Novak slavio osvojeni trofej na Vimbldonu na godišnjicu genocida u Srebrenici 11. jula.

– Nikad više velikih Srba i kulta Srbije, a nikad jadnija i opustošenija zemlja u kojoj živimo – rekao je Mladenović na plenumu “Quo vadis, Balkan” na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i dodao da je Đoković tom proslavom “valjda liječio neke svoje komplekse”.

– Kako kaže moj kolega Oliver Frljić, nacija je poslednji azil za neuspješne ljude. Kada ništa niste napravili, onda ste Srbin, Hrvat, Bošnjak, Makedonac ili šta već ne– rekao je Mladenović, prenose “Novosti”.

Čitaj još:   NOVI PAZARA: ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR, Pronađeno beživotno tijelo muškarca...

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić također je kritikovala proslavu pobjede Novaka Đokovića.

“Nesporno je da vlast zna šta je 11. jul i da je vrlo svjesno organizovala tu proslavu baš na taj dan”, kazala je Nataša Kandić.

Ona je rekla da je očigledno da film “Quo vadis, Aida?” ne može da bude dio kulture sjećanja u Srbiji.

“U Srbiji u posljednje tri-četiri godine imamo stanje koje je bezizgledno kada su politike sjećanja u pitanju. Prepreke su postavljene sa najvišeg institucionalnog nivoa“, ocijenila je ona.

Novak je na Vaimbldonu osvojio svoju 21. Gren slem titulu…

izvor Danas.rs

Dnevni horoskop za 16. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VELIKI I POTPUNI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do petka… (foto)

U utorak poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne Read more