IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISELL: U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca… (foto, video)

“Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na pitanje kako komentarišu izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića u Potočarima koji je, pored ostalog, rekao da „genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske, nego politike“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. VII 2022… 12: 38… BRISELL: U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca… (foto, video)

U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca– odgovoreno je Pobjedi iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na pitanje kako komentarišu izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića u Potočarima koji je, pored ostalog, rekao da „genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske, nego politike“.

Na pitanje kakve posljedice ovakva izjava može imati po međunarodni i politički ugled naše države, nisu dali konkretan odgovor. Umjesto toga, Delegacija EU u Crnoj Gori podsjetila je da se Abazović izvinio.

– Upoznati smo sa činjenicom da je premijer pojasnio svoju poruku, izvinio se i izjavio da se genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici nikada nikome ne smije ponoviti– kazali su.

Evropska unija, a kako je izjavio i visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku, potpredsjednik Komisije Žozep Borelj, istakli su, odaje počast svim žrtvama i svima onima koji se još uvijek vode kao nestali u genocidu u Srebrenici.

Čitaj još:   TEHERAN: SRUŠIO SE AVION, POGINULO 176 LJUDI... (foto)

– Stojimo zajedno, u tugi, sa njihovim porodicama i prijateljima koji su preživjeli genocid. Naša je dužnost da se sjećamo genocida u Srebrenici, kao dijela naše zajedničke evropske istorije. Dok gledamo kako su bezbjednost i stabilnost Evrope, te međunarodni poredak zasnovan na pravilima duboko poljuljani, podsjećamo se na potrebu da ustanemo u odbranu mira, ljudskog dostojanstva i univerzalnih vrijednosti – poručili su iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Politički lideri, naveli su u odgovoru, moraju riječi pretočiti u djela.

– Treba da biraju istinu, pravdu i saradnju umjesto straha i mržnje kako bi prevladali tragično nasljeđe prošlosti i izgradili svjetliju i prosperitetniju budućnost za sljedeće generacije. U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca– zaključili su iz Delegacije EU u Crnoj Gori…

BONUS VIDEO: Dritan Abazović na komemoraciji srebreničkim žrtvama: Nije počinjen genocid nad Bošnjacima!!!

izvor: Pobjeda.me

VIC DANA: DOMAĆICA ušla u mesaru pa sve zagleda i mjerka, a onda je prekinu pajdo mesar… (foto)

„Nije, gospođo, košta 20 KM“!!! SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 17. Read more

DRITAN Abazović: Saopštiću neke veoma zanimljive stvari u petak… (foto, video)

DRITAN Abazović je u Beranama, nakon posjete Opštoj bolnici, kazao Read more

DOŠLA VODA DO GRLA: Vučić razgovarao sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i SAD- a… (foto, video)

Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije Read more