IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISELL: U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca… (foto, video)

“Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na pitanje kako komentarišu izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića u Potočarima koji je, pored ostalog, rekao da „genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske, nego politike“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. VII 2022… 12: 38… BRISELL: U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca… (foto, video)

U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca– odgovoreno je Pobjedi iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na pitanje kako komentarišu izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića u Potočarima koji je, pored ostalog, rekao da „genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske, nego politike“.

Na pitanje kakve posljedice ovakva izjava može imati po međunarodni i politički ugled naše države, nisu dali konkretan odgovor. Umjesto toga, Delegacija EU u Crnoj Gori podsjetila je da se Abazović izvinio.

– Upoznati smo sa činjenicom da je premijer pojasnio svoju poruku, izvinio se i izjavio da se genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici nikada nikome ne smije ponoviti– kazali su.

Čitaj još:   KAKO SU “BUDALA" DRAŠKO I “BITANGA" DRITAN PROMIJENILI ISTORIJU

Evropska unija, a kako je izjavio i visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku, potpredsjednik Komisije Žozep Borelj, istakli su, odaje počast svim žrtvama i svima onima koji se još uvijek vode kao nestali u genocidu u Srebrenici.

– Stojimo zajedno, u tugi, sa njihovim porodicama i prijateljima koji su preživjeli genocid. Naša je dužnost da se sjećamo genocida u Srebrenici, kao dijela naše zajedničke evropske istorije. Dok gledamo kako su bezbjednost i stabilnost Evrope, te međunarodni poredak zasnovan na pravilima duboko poljuljani, podsjećamo se na potrebu da ustanemo u odbranu mira, ljudskog dostojanstva i univerzalnih vrijednosti – poručili su iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Politički lideri, naveli su u odgovoru, moraju riječi pretočiti u djela.

– Treba da biraju istinu, pravdu i saradnju umjesto straha i mržnje kako bi prevladali tragično nasljeđe prošlosti i izgradili svjetliju i prosperitetniju budućnost za sljedeće generacije. U Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca– zaključili su iz Delegacije EU u Crnoj Gori…

BONUS VIDEO: Dritan Abazović na komemoraciji srebreničkim žrtvama: Nije počinjen genocid nad Bošnjacima!!!

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Sunčano uz porast dnevne temperature, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor: Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more