IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA- KATASTROFA i Tragedija: Vatromet usmrtio brata i sestru… (foto, video)

“Raketa je eksplodirala među masom ljudi”, rekao je gradonačelnik Žil Burdule…

ŠHOLEU: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 16. VII 2022… 00: 38… DRAMA- KATASTROFA i Tragedija: Vatromet usmrtio brata i sestru… (foto, video)

Jedan sedmogodišnji dječak i njegova starija sestra poginuli su tokom vatrometa povodom obilježavanja francuskog nacionalnog praznika Dana Bastilje u gradu Šoleu, na zapadu zemlje.

On je opisao kako su se žrtve nalazile s ostalim članovima porodice 50 metara od mjesta gdje se puštao vatromet.

Eksplozija je natjerala gledaoce da bježe u panici i zapalila površine trave.

Dječak je poginuo na licu mjesta, a njegova 24- godišnja sestra umrla je kasnije od srčanog udara. Još sedam je povrijeđeno. Njihovi roditelji su pretrpjeli šok, dok je muškarac opisan kao blizak sestri zadobio teške opekotine.

Lokalni tužioci pokrenuli su istragu za ubistvo iz nehata, navodi Bi- Bi- Si.

Čitaj još:   POLICIJA RS- a GA IDENTIFIKOVALA: Muškarac iz Srbije putem Facebooka prijetio klanjem muslimanske djece... (foto)

Šole je održao svoj prvi vatromet na Dan Bastilje nakon tri godine zbog pandemije virusa korona. Eksplozija se dogodila nešto poslije 23 časa, sinoć na fudbalskom terenu nedaleko od lansirne platforme za vatromet.

“Počelo je kao zaista lijep vatromet. Onda je iznenada raketa krenula prema nama i eksplodirala u gomili, nanijevši veliku štetu. Svi su ustali i vrisnuli i počeli da gase plamen nogama ili onim što smo imali u rukama”, rekao je očevidac za BFMTV.

Tužilac Erik Bujar izjavio je za list “Parizijen” da je, prema prvim istragama, došlo do kvara na jednom bloku vatrometa, što je izazvalo eksploziju koja je aktivirala druge rakete.

izvor agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   IRAN, NA POLA PUTA DO ATOMSKE BOMBE: Konačno saopšteno do koliko procenata Teheran može da obogati uranijum! (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more