IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić vs Abazović: VELIKE ili MALE Sličnosti i razlike… (foto, video)

Je li Abazovic zaista samo Vučićeva lutka? Može li se odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Dritana Abazovića uporediti sa odnosom Đepeta i Pinokija?

PODGORICA- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. VII 2022… 19: 38… Vučić vs Abazović: VELIKE ili MALE Sličnosti i razlike… (foto, video)

Kada kažemo Pinokio, prvo nam na pamet padne mali drveni lutak kome dok laže, raste nos. Majstor Đepeto je napravio sebi igračku, na što je veoma ponosan.

Može li se odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Dritana Abazovića uporediti sa odnosom Đepeta i Pinokija?

Je li Abazovic zaista samo Vučićeva lutka?

Nema sumnje da bi naš Pinkio volio da, kad poraste, bude Aleksandar Vučić. Nevolja je samo u tome što Vučića u Srbiji podržava više od 50 procenata gradjana, dok Abazović u Crnoj Gori jedva prelazi cenzus. Ipak, ima i sličnosti.

Podugačak je spisak jalovih obećanja i jednog i drugog. A obojica su se domogli vlasti na talasu obećanja “nulte tolerancije prema korupciji”.

Građani Srbije, nažalost, brzo će platiti pomenutu “toleranciju” Aleksandra Vučića.

Prije deset godina, predsjednik Vučić javio je na sva zvona, baš kao i Abazović deceniju kasnije, da neće biti zaštićenih, nakon čega je uslijedilo spektakularno hapšenje vlasnika Delte, Miroslava Miškovića.

Vučićeva nulta tolerancija Srbiju će koštati 30 miliona eura, koliko bi država morala da plati odštetu Miroslavu Miškoviću, koji je, nakon višegodišnjeg sudjenja, pravosnažno oslobođen optužbi za utaju poreza.

Beogradski mediji su pisali da je vlasnik Delte, u medjuvremenu, predsjedniku Srbije i njegovom bratu morao da plati ozbiljan reket kako bi progon kontrolisanih tabloida na njega bio zaustavljen. 

I dok se javnost u Srbiji zabavljala Miškovićem, afere i skandali za koje se vezuje familija i najbliži saradnici srpskog Robin Huda nizali su se jedni za drugim: Savamala, Krušik, ogroman stan ministra Aleksandra Vulina kupljen novcem ”tetke iz Kanade”,  24 stana ministra Siniše Malog u Bugarskoj, projekat Beograd na vodi, Er Srbija, Fijat, Železara, RTB Bor, Galenika, Jovanjica, prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini…

I premijer Abazović je stigao do poljoprivrednog zemljišta – podgoričkih Plantaža. 

Kao i onaj u Beogradu koji u rukama drži sve konce, Abazović bombastičnim saopštenjima, hapšenjima pred TV kamerama i hajkama na ljude obično pokušava da pokrije političke skandale i mešetarenja, kao i rad u interesu susjedne države.

Tako je, po scenariju koji je prethodnog dana sam najavio, ni 24 sata nakon usvajanja tzv Temeljnog ugovora, uhapsio kompletan bord direktora Plantaža.

Da ne bude zabune, hapšenje nijje naredio onaj kome je to posao, nego onaj koji je to najavio na pomenutoj sjednici Vlade.
Tako radi i “brat Vučić”.

Čitaj još:   Na seoskom putu, presreli i oteli novac "Elektrodistribucije"...

Pred crnogorskim istražnim organima je više osoba koje su u minulom periodu obavljale odgovorne privredne i pravosudne poslove.
Dok se dokazi dugo i teško prikupljaju svaki dan, ukoliko se ispostavi da su neopravdano u ćeliji, mogao bi skupo koštati i građane Crne Gore.

O aferama koje se vezuju za prepoštenog premijera Abazovica – nešto kasnije. 

Uoči namještenja u Vladi Zdravka Krivokapića, Abazović je najavljivao obračun sa svima koji, po njegovom sudu, ne poštuju zakon.

“Ako bude prošla Vlada, a sticajem okolnosti budem zadužen za bezbjednosni sektor i koordinaciju službi, i Vi ste na spisku”, kazao je tada Abazović obraćajuči se poslaniku Škrelji.

Baš kao i Abazovića, nepravda godinama muči i predsjednika Srbije. To je razlog i da novinare nazove lažovima.

“Nemojte da lažete, niko nije rekao da je najsmješniji virus. Niko, i nemojte da lažete”, upozoravao je Vučić.

Mediji su slaba karika i za premijera Dritana Abazovića.

“Svakodnevno sam izložen nevjerovatnoj medijskoj hajci od strane nekih kvazi portala i od ljudi koji imaju nešto fašističko u sebi”, kazao je Abazović gostujući u emisiji na jednoj televiziji.

I Vučić se, prije 7 godina, kleo da se neće kandidivati za predsjednika.

“Neću da budem kandidat za predsjednika i ne interesuje me mjesto predsjednika republike. To su izmislili u novinama”, rekao je Vućić.

Jesu li novinari izmislili i da brat premijera Dritana Abazovića ima kliniku sa partnerkom premijerke Srbije? Nije demantovao.
U intervjuu Hrvatskoj Radio televiziji rekao da je njegov brat toliko dobar genetičar da mu je predsjednik Vučić poklonio kliniku, da bi kasnije rekao da se šalio.

“Vrlo sam ponosan na svoga brata i žao mi je što ga uvlačimo u političku igru. On je vrhunski stručnjak iz genetike.
Toliko dobar da mu je srpski predsjednik poklonio kliniku”, objasnio je Abazović.

Uslijedio je demanti Abazovića, koji je istakao da je na sarkastično pitanje sarkastično i odgovorio.

Novinarka Elizabeta Gojan, koja je intervjuisala Abazovića, za Gradsku RTV je tada rekla da nije postavila sarkastično pitanje, a još manje je Abazović, kako je navela, sarkastično odgovorio.

Od tada Gradska istražuje da li je premijer Abazović zapravo u konfliktu interesa, te da li je istina da i na ovaj način sarađuje sa državnim vrhom Srbije.

I Vučić i Abazović vole da se “šale” sa građanima.

“Cilj je da Srbija 2020. godine postane punopravni član Evrospke unije i mi ćemo taj zadatak da ostvarimo. I kada mi kažemo da ćemo zadatak da ostvarimo onda je to sigurno”, kazao je Vučić.

Čitaj još:   BANJA LUKA, DAVOR S TRGA KRAJINE PORUČUJE: „Pa dobro gospodo, je li možete izaći, svi vi ubice..."

Devet godina kasnije, danas, dok vodi pregovore oko formiranja nove vlade, prvi čovjek Srbije, malo se predomislio.

U jeku invazije Rusije na Ukrajinu, poručuje da će Srbija i dalje biti uz Rusiju.

“Kada govorite istinu i imate jednu politiku, onda uvek govorite isto. Dakle, da. Radićemo na evrospkom putu Srbije i verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo. Ali ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naša tradicionalna prijateljstva”, istakao je predsjednik Srbije.

To što smisli Vučić, pokušava da realizuje Abazović. Najkraći put do ostvarenja njegovih snova je Crkva Srbije i njoj bliske ekstreimistivke organizacije –  Stupovi i Noćni vukovi, sa kojima je Abazović proslavljao znane i neznane pobjede.

Baš kao i Vučić, ni Dritan Abazović ne voli vlast, ali se i on “zrtvuje za narod”.  

Kako se žrtvuje, potvrdilo se i 13. jula u Nikšiću.

Građani Crne Gore se ne osjećaju sigurno u sopstvenoj državi, a svoj nemali doprinos tome je dao Pinokio sa početka priče, koji je na dobrom putu da obećani život iz bajke gradjanima Crne Gore pretvori u – horor. (Dubravka Perović)

BONUS VIDEO: Vučić nakon prve zvanične posete Abazovića Beogradu…

izvor gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more