IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević u policiji: Danas ,,čitao policijske zapisnike“… (foto, video)

Ko je gradonačelniku Nikšića dopuštio da zloupotrebljava položaj…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17. VII 2022… 20: 38… Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević u policiji: Danas ,,čitao policijske zapisnike“… (foto, video)

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je na ovu poziciju stigao kao funkcioner proruskog i srpskog Demokratskog fronta, u nikšićkoj policiji je čitao zapsinike izjava Esada Gegića i Beća Medunjanina, kažu sagovornici Pobjede…

Kada smo dali izjave u policiji Esad, Milan i ja otišli smo na piće. Esad je pošao ranije i otišao da preuzme svoj zapisnik. Onda smo odlučili i Milan i ja da odemo do policije. Kucamo na vrata i uđemo kad rabota sjedi– gradonačelnik Nikšića, kako ga zovemo – „Šubara“.

Došao da mu pročitaju zapisnike. Službenik skoči i zavika: „Šta ulazite, jesam li vam rekao da je slobodno“ … Mi smo se povukli, kažemo da se izvinjavamo i izađemo u hodnik. Poslije nekoliko minuta on je izašao na druga vrata i dao nam zapisnike i mi doma– ispričao je Pobjedi Medunjanin.

U koordinisanoj hajci proruskih i srpskih ekstremističkih organizacija, sa dijelom medija u Crnoj Gori, Nikšićanin Esad Gegić prvo je, 14. jula targetiran– samo on imenom i prezimenom– kao osoba koja je napadala i vrijeđala članove ovih organizacija koji su sa srpskim trobojkama i ostalim srpskim obilježjima u Nikšiću 13. jula u koloni automobila navodno slavili Dan državnosti Crne Gore, dan borbe protiv fašizma.

Oni su saopštili, a mediji to prenijeli i targetirali Gegića kao osobu koja je na nikšićkom skveru nasrnula na njih i psovala im „srpsku majku“…

Samo nekoliko sati poslije medijskih objava Gegić je, tog dana, pošao „na pivo“, kod prijatelja Milana Mrvoševića. Tamo je već bio crnogorski iseljenik, Nikšićanin Bećo Medunjanin koji decenijama živi u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Čitaj još:   PREDSJEDNIK DRŽAVE CRNE GORE: Nisam radio ništa nezakonito i pozivam tužilaštvo da ispita cijeli slučaj... (foto i video)

Sjedjeli su u dvorištu Mrvoševićeve kuće u mjestu Rubeže. I samo što je Gegić stigao, a domaćin pošao u kuću da mu donese pivo iz susjednog dvorišta, odjeknula je pjesma. Ne neka obična, nego pjesma, kako će se ubrzo ispostaviti, namijenjena baš za Mrvoševićeve goste.

„Leleču Turci, kukaju bule“ odjekivalo je sa uključenog razglasa, da je dobro čuju… Odmah za njom sljedeća: „…mjesto drva i badnjaka lože glave Turaka“…

Gegić i Medunjanin, kako su juče ispričali za Pobjedu, nijesu se dvoumili nijednog trenutka– pozdravili su se sa svojim domaćinom i pošli.

– Milan se taman vratio u baštu sa otvaračem za pivo. Kumio je i molio da ostanemo. Rekao je da oni to namjerno provociraju, da će ispasti da smo kukavice koje bježe i da ne treba da se povlačimo pred njihovim provokacijama… Nijesmo htjeli da ostanemo ni zbog njega, ipak je to njemu prvi komšija, pa da mu ne pravimo probleme– priča Gegić.

Ušli su u automobil i Gegić ga je rikvercom izvezao na ulicu.

-Kako sam se okretao, još nijesam ispravio točkove, vidim trčeći mi prilazi momak. Prozor mi je bio otvoren. Veli:

„Jesi li ti onaj što je psovao srpsku majku“, pitam ga: „Šta veliš to“, a on ponavlja: „Jesi li ti onaj što je psovao srpsku majku“. Rekoh mu: „Makni se od auta, zamijenio si me s nekim“ i ja po gasu, a zaboravio da nijesam ispravio volan i naletim pravo preko nekih krša i žbunja i tu mi se auto ugasi…

Čitaj još:   Situacija na Balkanu ”generalno veoma krhka”... (foto, video)

On je to iskoristio i opet prišao i kroz prozor uz psovke i prijetnje – „j…. ti majku, prebiću te, zaklaću te“ krenuo je pesnicom da me udari. Izmakao sam se tako da me nije udario u glavu, nego u rame. Uspio sam nekako da upalim auto i maltene sam preletio preko onih krša i otišli smo – ispričao je Gegić juče Pobjedi, koji je slučaj prijavio policiji…

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more