IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Razjasnili zbog čega je zabranjena posjeta VUČIĆA… (foto, video)

Posjeta visokog predstavnika strane države Spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera.

ZAGREB: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17. VII 2022… 11: 38… ZAGREB: Razjasnili zbog čega je zabranjena posjeta VUČIĆA… (foto, video)

Nakon što je predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću zabranjena privatna posjeta Jasenovcu, oglasili su se i iz Vlade Republike Hrvatske.

Kazali su da je odluka donesena principijelno i iz dva razloga.

Prvi je taj što su hrvatske vlasti iz neslužbenih izvora dobile informaciju o namjeri dolaska Vučića, odnosno hrvatska strana nije službenim putem informirana o namjeri moguće posjete, što drže neprihvatljivim i u suprotnosti s diplomatskom praksom.

Potom, posjeta visokog predstavnika strane države Spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova je u proteklim danima informiralo o tome ambasadu Srbije u Hrvatskoj, prenio je Večernji list.

Iz Vlade ističu kako Hrvatskoj nije u interesu i da nema namjeru zaoštravati tenzije sa Srbijom, a da se u Hrvatskoj radi i da je hrvatska politika orijentirana na suprotno pokazuje i to da su postignuti pomaci u odnosu sa Srbima, što je vidljivo je i iz političkog života, učešća predstavnika srpske manjine u Vladi te potezima koji jačaju povjerenje i suživot.

Čitaj još:   SELMA MEKIĆ, ona je borac za ženska i ljudska prava: ''FEMINISTKINJA SA HIDŽABOM'' (foto)

Od danas, svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša morat će posebno da najave i obrazlože svoju posjetu ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni na poseban režim kontrole, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U pitanju je prvi odgovor Srbije na potez hrvatskih vlasti da zabrane Vučićevu posjetu Jasenovcu…

Vučiću zabranili privatnu posjetu Jasenovcu | PRVA…

IZVOR AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more