IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: “Vučić je pokušao ući u Hrvatsku kao da ulazi u Niš”… (foto, video)

Vučić je o posjetu obavijestio jedino predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, a Letica kaže da ne zna koja je tu uloga Pupovca…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18. VII 2022… 09: 58… SKANDAL: “Vučić je pokušao ući u Hrvatsku kao da ulazi u Niš”… (foto, video) 

Bivši voditelj operacija Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Ante Letica govorio je o planu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u privatnu posjetu Jasenovcu bez službene najave.

Letica naglašava da predsjednik Vučić ne može doći u privatnu posjetu niti bilo kakvu posjetu Hrvatskoj (službenu, radnu, državnu), a da se o tome ne postigne dogovor između dva ministarstva vanjskih poslova i protokola gdje su uključene SOA i BIA te MUP Hrvatske i Srbije.

“Vučić je pokušao na jedan bahati, nepristojan, nekulturan način, neprimjeren diplomatskim uzusima i pravilima ući u Republiku Hrvatsku kao da ulazi u Niš. Njemu je zbog toga zabranjeno ući u Republiku Hrvatsku”, govori Letica.

Napominje da Vučiću nije zabranjeno položiti vijence u Jasenovcu i da će on to učiniti, ali da mu je zabranjeno ući u Hrvatsku zbog načina na koji je htio ući.

“Postoje određeni diplomatski i određeni sigurnosni protokoli. Od onoga trenutka kad predsjednik jedne strane države, pa tako i predsjednik Vučić, uđe u Republiku Hrvatsku, sva nadležnost po pitanjima sigurnosti je u rukama hrvatskih službi i hrvatskog MUP- a…

Čitaj još:   BRAVO: Emir Sulejmanović sa bh. zastavom proslavio titulu Lige prvaka... (foto, video)

Način na koji je Vučić htio ući u Hrvatsku, s jednom bulumentom svojih novinara, sa svojim tjelesnim čuvarima, s televizijskim ekipama bez najave i bez odborenja je zapravo skandal i Hrvatska je napravila jedini mogući potez, a to je da mu se zabrani ulazak. On će doći na način i u vrijeme kad to Hrvatska odluči”, kazao je Letica.

Predsjednik Vučić je o posjeti obavijestio jedino predsjednika SDSS- a Milorada Pupovca, a Letica kaže da ne zna koja je tu uloga Pupovca.

“Uz uvažavanje uloge saborskog zastupnika i člana vladajuće koalicije– kako je on meritoran da prenosi te poruke”, pita se.

Ne zna, kaže, je li SOA bila obaviještena o posjeti, ali tvrdi da bi SOA sigurno obavijestila državni vrh da su znali za posjetu.

Objašnjava da bi se ta posjeta teško uopće dogodila bez najave.

“Tjelesno osiguranje predsjednika Vučića je naoružano. Radi se o vrhunski spremnim specijalcima. Međutim, oni u RH nemamu nikakvih ovlasti niti da primjenjuju sredstva prisile niti da koriste vatreno oružje. Sigurno je da bi granična policija zapriječila ulaz dok ne dobije odobrenje hrvatske Vlade. Hrvatska vlada je napravila jedino ono što je mogla, a to je da zabrani jedan takav bahati, prepotentni i ponižavajući ulaz u Republiku Hrvatsku”, rekao je za N1.

Čitaj još:   MILO Đukanović uručio 1100 članskih karata: Formiranje manjinske vlade znači povratak DPS- a na državno- politički relevantnu poziciju... (foto, video)

izvor (SB)

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more