IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CGO: DRITAN Abazović ruši rekord Zdravka Krivokapića za prijem u crnogorsko državljanstvo… (foto)

U periodu od 28. aprila do 1. jula premijer Dritan Abazović dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova ukupno 325 prijedloga za prijem u crnogorsko državljanstvo u skladu sa Programom ekonomskog državljanstva…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak 19. VII 2022… 21: 38… CGO: DRITAN Abazović ruši rekord Zdravka Krivokapića za prijem u crnogorsko državljanstvo… (foto)

Ovi prijedlozi odnose se na 104 aplikanta i 221 člana njihovih porodica, saopšteno je danas iz Centra za građansko obrazovanje.

Poručuje da kako se navodi u dokumentu MUP- a, a što je i CGO ranije objavio i pozdravio, posljednjih nekoliko mjeseci nije dodijeljeno nijedno ekonomsko državljanstvo.

Čitaj još:   Biografija gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić... (foto i video)

Ipak, broj prijedloga upućuje na drugačiji zaključak, jer će isti rezultirati i novim prilivom ‘počasnih’ državljana.

“Opredjeljenje Vlade Crne Gore da ne ukine ovaj program, već ga olakšava i aktivno sprovodi kroz nove prijedloge za prijem, suprotno je evropskoj agendi i direktno je ignorisanje brojnih upozorenja zvaničnika EU, među kojima su i posljednja od Jozefa Borelja i Olivera Varheljija”, kategorični su iz CGO-a.

Podsjetili su da je Vlada Zdravka Krivokapića za vrijeme cijelog svog mandata, od 4. decembra 2020. do 27. aprila 2022,  dodijelila rekordnih 319 ‘počasnih’ državljanstava, a Vlada Dritana Abazovića je na putu da taj rekord sruši za nekoliko mjeseci.

izvor Kodex.me