IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Postoji volja da se završe pitanja imenovanja u pravosuđu… (foto)

Održana sjednica kolegijuma predsjednice Skupštine…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19. VII 2022… 11: 58… DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Postoji volja da se završe pitanja imenovanja u pravosuđu… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović- Stanković kazala je nakon kolegijuma predsjednice Skupštine, da postoji volja svih da se završe pitanja izbora članova Sudskog savjeta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca.

– Postoji saglasnost svih da se procedure dovedu do kraja. Ono što je jako važno jeste da je Odbor za politički sistem završio procedure i da ostaje da se postigne saglasnost oko izbora uglednih pravnika za Sudski savjet- saopštila je Vuksanović Stanković novinarima u parlamentu.

Što se tiče izbora sudija Ustavnog suda, podsjetila je da su bila tri konkursa i da jedan još traje.

– Postoji volja da se ubrza procedura kandidata na Ustavnom odboru, kako bi, eventualno, imali predloge po osnovu ta tri konkursa i kako bi se do kraja mjeseca završili izbor četiri člana za Sudski savjet i mogući izbor sudija Ustavnog suda – rekla je Vuksanović.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Vrijeme će pokazati da nema razloga da DRITAN Abazović bude ponosan na bilo kakvu aktivnost policije na Cetinju... (foto, video)

Kada je riječ o izboru VDT- a, tu je procedura nešto duža.

– Potrebno je da se saslušaju preostala tri kandidata. Ako nijedan od tih kandidata ne bi dobio potrebnu većinu, onda bi se išlo u raspisivanje novog javnog oglasa – navela je Vuksanović Stanković.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more