IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPOMENA I SAZNANJE: Milo Đukanović i Dritan Abazović dogovorili formiranje tima koji će izvršiti analizu Temeljnog ugovora… (foto)

Prema saznanjima, u tom timu bi se našli predstavnici akademske zajednice, Pravnog fakulteta i drugi crnogorski stručnjaci iz oblasti prava… 

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 20. VII 2022… 00: 38… NAPOMENA I SAZNANJE: Milo Đukanović i Dritan Abazović dogovorili formiranje tima koji će izvršiti analizu Temeljnog ugovora… (foto)

Predsjednik države Milo Đukanović i Vlade Dritan Abazović dogovorili su na današnjem sastanku da bude formiran jedinstveni tim stručnjaka koji će izvršiti analizu teksta Temeljnog ugovora sa stanovišta njegove ustavnosti i usklađenosti sa pravnim poretkom Crne Gore.

Prema saznanjima Antene M, očekuje se da tim bude formiran brzo, a da, od trenutka konstituisanja tima za desetak dana budu otklonjene postojeće pravne dileme.

Na ishod današnjih razgovora reagovao je Slaven Radunović, poslanik DF, koji je opomenuo premijera Abazovića da “nema guranja problema pod tepih”.

Čitaj još:   Paljevina na Baščaršiji, sustanari ništa čuli ni vidjeli, i ranije bilo problema oko parkinga... (foto)

“Da bi se odražo minimalan nivo poverenja moraju se ispunjavati obećanja. Temeljni ugovor je prvi na redu, onda ide Sudski savet i sve ostalo. DF će se uključiti nakon što Temeljni ugovor bude potpisan, kao što ste obećali”, naveo je Radunović na Tviteru…

izvor Antena M.me