IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HIT NA MREŽAMA: Tri Hrvata i Slovenac pali s više od šest tona duhana, pogledajte kako su ga pokušali sakriti… (foto, video)

‘Osjetio se intenzivan miris’, pronašli su i rezalicu za duhan kao i dvije vage…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21. VII 2022… 12: 38… HIT NA MREŽAMA: Tri Hrvata i Slovenac pali s više od šest tona duhana, pogledajte kako su ga pokušali sakriti… (foto, video)

Zagrebačka policija u suradnji s Carinskom upravom pronašla je preko šest tona duhana u kamionu koji su koristili tri Hrvata i jedan Slovenac. Tone duhana pronađene su u sklopu kriminalističkog istraživanja nad trojicom hrvatskih državljana dobi od 60, 23 i 19 godina te nad 62- godišnjim slovenskim državljaninom, zbog sumnje u kazneno djelo “nedozvoljene trgovine”, priopćila je PU zagrebačka.

“Naime, sumnja se da su osumnjičeni prema prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi odlučili da neovlašteno kupe, prodaju, prenesu ili razmjenjuju robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen. Policijski službenici su posumnjali da 23-godišnjak i 19-godišnjak posjeduju stroj za rezanje i usitnjavanje duhana koji skrivaju u skladišnom prostoru na području Velike Gorice te da pomoću njega usitnjavaju duhan, a zatim ga pakiraju u vrećice u namjeri daljnje prodaje”, navodi policija.

Sumnja se, da su duhan pripremljen za konzumaciju potom 23- godišnjak i 19- godišnjak osobnim vozilima prevozili na razne lokacije s ciljem daljnje preprodaje.

Intenzivan miris duhana…

Policija je sumnjala da su hrvatski državljani u inozemstvu kupili veće količine duhana koji su planirali teretnim vozilom prokrijumčariti u Republiku Hrvatsku, a potom u onom istom skladištu usitnjavati, pakirati i tako pripremiti za daljnju preprodaju.

Čitaj još:   HOROR Njemački doktori SASTAVLJALI DIJELOVE TIJELA, medicinska sestra sa naših prostora bila uz Šabana na samrti!!!

“Nije trebalo dugo da se sumnje potvrde te je tako sredinom srpnja u blizini spornog skladišta uočen teretni automobil slovenskih registarskih oznaka i osobni automobil marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka. Po uočavanja od strane službenih osoba, vozila su zaustavljena te je obavljenim nadzorom utvrđeno da Mercedesom upravlja osumnjičeni 60-godišnjak, dok je teretnim automobilom, iz kojeg se osjetio intenzivan miris duhana, upravljao 62-godišnji slovenski državljanin”, navodi policija.

Pronašli 42 pune kutije…

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, temeljem naloga suda obavljena je pretraga vozila i prostora kojima se koriste osumnjičeni te su pritom u teretnom automobilu pronađene 42 kartonske kutije ispunjene sa 6400 kilograma duhana koji nije prijavljen Trošarinskom uredu carinske uprave. Također, utvrđeno je da je vozač posjedovao nevjerodostojnu tovarnu dokumentaciju prevožene robe, odnosno da dokumentacija ne odgovara stvarnom teretu.

Obavljenom pretragom prostora kojima se koriste 23-godišnjak i 19-godišnjak pronađena je i rezalica za duhan, dvije vage i preko 300 kilograma duhana pakiranog u više vreća i kutija te 162 paketića ispunjena s po 50 grama sitno rezanog duhana…

Bez dokumentacije o porijeklu…

“Duhan pronađen prilikom obavljenih pretraga bio je bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama”, navodi PU zagrebačka.

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA: Detalji krađe goriva- priznala izvršenje krivičnog djela, u Kiseljak stigla iz... (foto, video)

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su prepraćeni pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom odvjetništvu.

BONUS VIDEO: U tovarnom prostoru pronađena veća količina duhana…

izvor Telegraf.hr

HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more