IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HIT VIDEO: Redžep Tajip Erdogan i 50 sekundi najvećeg javnog poniženja Putina dosad… (foto, video)

Dok čitav svijet strahuje od sledećih poteza ruskog predsednika Vladimira Putina, njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan, jednim potezom mu je jasno stavio do znanja da to nije slučaj i sa njim…

TEHERAN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 21. VII 2022… 00: 38… HIT VIDEO: Redžep Tajip Erdogan i 50 sekundi najvećeg javnog poniženja Putina dosad… (foto, video)

Nakon samita u Teheranu Erdogan je upadljivo kasnio na fotografisanje sa Putinom.

Novinari su zabilježili trenutak kada je Putin ušao u prostoriju i očekivao Erdogana da mu se pridruži, ali umjesto toga, ostao je da stoji sam ispred objektiva.

Na snimku koji je snimljen uoči sastanka u utorak vidi se kako se Putin vrpolji, premješta sa noge na nogu i nelagodno se smješka skoro čitav minut prije nego što ga Erdogan konačno dođe…

Kada se Erdogan na kraju pojavio, Putin je pustio- nezadovoljno odmahnuo rukama ka njega.

„Onih 50 sekundi koje je Erdogan natjerao Putina da čeka i izgleda iznemoglo govori o tome koliko se toga promijenilo rata u Ukrajini“, rekla je Džojs Karam, viši dopisnik medijske organizacije National Njuz.

Putin je poznat kao lider koji namerno drži svjetske lidere na čekanju ponekad i satima. Putin je 2003. zakasnio na kraljicu 14 minuta, a godinu dana ranije držao je roditelje djece poginule u avionskoj nesreći da čekaju dva sata na groblju.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ I BEČIĆ: Odlaze sa mercedesom i “četom” agenata za bezbjednost... (foto, video)

Putin je zakasnio sat vremena na svom sastanku sa papom Franjom u Vatikanu u junu 2015.

Godine 2018. tadašnji američki predsjednik Donald Tramp čekao je 45 minuta uoči zakazanog samita u Helsinkiju sa ruskim predsjednikom.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Angela Merkel je 2014. godine čekala četiri sata i 15 minuta na sastanak sa Putinom, dok je Viktor Janukovič, kada je bio ukrajinski predsjednik, jednom čekao četiri sata prije nego što je sjeo sa ruskim liderom.

Kasnio je i na sastanak sa Erdoganom u Moskvi 2020. na kojem je turski predsjednik čekao toliko dugo da uđe u salu za sastanke da je sjeo. Turski mediji su tada izvjestili da su Erdogan i njegova pratnja ostali poniženi pošto su bili primorani da čekaju u predsoblju. Zbog toga mnogi sugerišu da je ovo njegova “slatka osveta”.

Zašto su se sastali?

Turska, članica NATO- a, ima posebnu odgovornost prema Konvenciji iz Montrea iz 1936. za pomorski saobraćaj u Crnom moru. Predlaže se da Rusija dozvoli ukrajinskim brodovima za žito da napuste Odesu određenim rutama sve dok se vrše provere da brodovi ne nose oružje.

Vladimir Putin, Ebrahim Raisi i Redžep Tajip Erdogan Foto: TANJUG/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Iako je Putin pohvalio turskog lidera za posredovanje u pregovorima, rekavši da je postignut određeni napredak, bio je manje impresioniran Erdoganovim ambicijama da izgradi tampon zonu južno od tursko-sirijske granice.

Čitaj još:   SARAJEVO: Namještali utakmice, jedne hapsili u akciji "Var", drugi pušteni na slobodu...

Erdogan tvrdi da bi tampon zona zaštitila Tursku od napada sirijskih Kurda i tvrdi da “nije moguće očekivati da Turska sjedi besposlena i podalje od ovog problema”…

izvor agencije/ Nova.rs

Dnevni horoskop za 11. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° Read more