IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Andrija NIKOLIĆ- DPS: Izbor “eksperata”, ukazuje Abazović želi da se stručni tim za reviziju ugovora sa SPC nikad i ne formira… (foto, video)

Izbor Vladinih “eksperata” za rad u timu koji treba da ocijeni valjanost Ugovora o uređenju odnosa sa SPC, sugeriše lošu namjeru, ocijenio je Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS-a i poslanik…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 12: 28… Andrija NIKOLIĆ- DPS: Izbor “eksperata”, ukazuje Abazović želi da se stručni tim za reviziju ugovora sa SPC nikad i ne formira… (foto, video) 

Smatra on, kako drugačije komentarisati motiv premijera, koji je, gle čuda, u ekspertski tim Vlade pozvao, ne samo Velibora Markovića kao osvjedočenog homofoba i seksistu, već i kao advokata i člana ekspertskog tima MCP.

“Pritom, nekom ko i ne krije da je učestvovao u izradi istog ugovora kao stručni konsultant SPC, dodijeljen je zadatak da zaštiti interese države u ugovornom odnosu sa svojim “poslodavcem”?!

Da namjera nije dobra, i da ukazuje na cilj da se ovakvim odabirom članova radnog tijela zapravo zamajava domaća i međunarodna javnost, potvrđuje i odabir drugog člana ekspertskog tima, koji je državni sekretar u Ministarstvu pravde”, naglašava Nikolić.

Dakle, dodao je on, visoki politički funkcioner Vlade koja je već usvojila ugovor sa SPC, i čiji je nadređeni, ministar pravde ovaj dokument i prezentovao na Vladi, treba u okviru radnog tima da pruži objektivnu kritičku analizu istog akta?!

Čitaj još:   SARAJEVO: ŠTAB NATO- a REAGOVAO, o uniformama Vojske RS...

“Na kraju, sudeći po izboru “eksperata” za rad u timu koji treba da ocijeni vladin uradak na planu uređenja odnosa sa SPC, nema drugog zaključka sem da premijer Abazović želi da se ekspertska grupa nikad i ne formira, što bi trebalo da mu posluži kao alibi za stavljanje potpisa na postojeću neustavnu i antidržavnu verziju Ugovora”, sitiče Nikolić.

Pema njegovim riječuma, takav epilog bio bi jasan znak da je insistiranje premijera na evropskim vrijednostima, i brzom učlanjenju Crne Gore u EU, samo puka retorika, jer politika Vlade, i na primjeru odabira pojedinih kadrova koji treba da preispitaju odnos države i SPC, suprotstavlja se svemu što podrazumijeva EU.

“Zato bi sve drugo osim nove procedure u kojoj bi se odgovornije pristupilo odabiru stručnog tima za reviziju ugovornog odnosa sa SPC, predstavljalo rušenje osnovnog principa na kojem taj tim treba da nastane, kao i formalizaciju loše namjere prema nacionalnim interesima države”, zaključio je Nikolić…

BONUS VIDEO: Sedma- posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2022. godini, 20.07.2022.

Čitaj još:   ZAPAD DRVLJEM I KAMENJEM NA Zorana MILANOVIĆA: Mediji razglabaju, porede ga sa Orbanom i Dodikom! "Zauzeo je stav protiv EU"... (foto, video)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more