IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: DEMONSTRACIJE i Masovni protesti ispred OHR- a, očekuje se dolazak više od 30.000 građana… (foto, video)

Proteste organizuju i podržavaju UM Velika djeca, Bosansko građansko vijeće, Vijeće građana u BiH, Prvi Zemaljski Sabor BiH, Pokret Bosanaca, Sabor Bosanaca i drugi…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 10: 28… SARAJEVO: DEMONSTRACIJE i Masovni protesti ispred OHR- a, očekuje se dolazak više od 30.000 građana… (foto, video)

Više udruženja i organizacija zakazalo je proteste ispred zgarde OHR-a u Sarajevu za srijedu, 27. juli. Na mirne proteste pozvali su sve građane BiH. Poručuju: “Stop podjelama u torove”.

“Vrijeme je da budućnost BiH preuzmu mladi ljudi iz svih krajeva naše domovine. Vrijeme je za građansku Bosnu i Hercegovinu, vrijeme je da se stane u kraj sa trenutnim Ustavom BiH koji je po presudi Evropskog suda za ljudska prava diskriminirajući prema svim građanima i građankama BiH…

U BiH su, prema ocjeni sudova, stranih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija, diskriminirani i konstitutivni i nekonstitutivni narodi, građani, manjine, žene, djeca, osobe s invaliditetom kao i stranci – migranti na putu prema Evropi. Bosna i Hercegovina je domovina svih nas…

Čitaj još:   MILO OPTUŽIO SRBIJU I SRPSKU CRKVU:"Vučić pravi istu grešku kao Milošević, znamo što se desilo u BiH tada..."

Vrijeme je da se izborimo za domovinu po mjeri svih njenih građana. Ovim putem pozivamo sve iskrene ljude, patriote kao i dijasporu da nam se pridruži”, navodi se u pozivu objavljenom na mrežama.

Proteste organizuju i podržavaju UM Velika djeca, Bosansko građansko vijeće, Vijeće građana u BiH, Prvi Zemaljski Sabor BiH, Pokret Bosanaca, Sabor Bosanaca i drugi.

Protesti će biti održani u terminu od 13 do 15 sati…

BONUS VIDEO: ‘Širenje aparthejda u BiH’: Brojne osude ponuđenih ideja OHR- a

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more