IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA: Poslije vrele subote, stiže zahlađenje, bit će i grmljavine… (foto)

Nakon sunčane i vrele subote, u nedjelju od jutarnjih sati prolaskom oslabljenje fronte doći će do prolaznog porasta oblačnosti u većem dijelu zemlje koji ponegdje može donijeti malo kiše, a poslijepodne i pokoji pljusak sa grmljavinom…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 00: 28… STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA: Poslije vrele subote, stiže zahlađenje, bit će i grmljavine… (foto)

Uz porast oblačnosti u nedjelju će i malo zahladiti nad većim dijelom zemlje, osim na jugu i zapadu Hercegovine gdje će se zadržati vrućina.

subota, 23.07.2022. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Dodatni porast temperatura zraka i širenje toplotnog vala uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, neophodno je izbjegavati boravke na otvorenom i izlaganje suncu, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, te rizične grupe poput starijih, djece i trudnica. Nemogućnost adekvatnog odmora usljed manjka svježine u noći, dodatno će pogoršavati opštu sliku. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   VOZAČI, OPREZNO ZA VOLANOM: Prilagodite brzinu zbog pljuskova i magle...

Početak sljedeće sedmice u znaku sunčanog vremena, pogotovo u ponedjeljak, dok će u utorak poslijepodne doći do lokalnog porasta oblačnosti u Bosni koji može donijeti i poneki kratkorajan pljusak. Ponovo vruće u cijeloj zemlji.

Noć na srijedu i srijeda donosi novi prelazak fronte uz koji će biti lokalno pljuskova i grmljavine. Pljuskovi glavninom u srijedu poslijepodne kada može biti lokalno nevremena.

Nestabilno vrijeme uz poslijepodnevne lokalne pljuskove i grmljavinu bi se nastavilo i u danima iza srijede. Ali bez nekog konkretnijeg zahlađenja, zadržalo bi se vruće i sparno.

Napomena da pljuskovi koji se prognoziraju u narednom periodu će se javljati samo na manjim površinama, tako da će se veći dio zemlje idalje boriti sa sušom. Konkretnije kiše nad bar većim dijelom zemlje nema na vidiku.

izvor iBalkan.net

Stiže zahlađenje: Najavljeni pljuskovi, grmljavina, jak vjetar…

PRIPREMITE SE ZA POTOP: Moguća je i pojava grada širom Read more

Sarajevo postaje grad koji ne spava: Sređena i nasmijana lica na ulicama… (foto, video)

Kada počinje Sarajevo Film Festival, glavni grad Bosne i Hercegovine, Read more

Dnevni horoskop za 13. avgust 2022. godine…

Bikovi, ne rizikujte na poslu, Vage, obratite pažnju na pritisak, Read more