IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FRONTALNI UDARI: Čovićevi mediji izvrijeđali člana Predsjedništva BiH, spominju janičare, porede ga sa krvnikom Miloševićem… (foto, video)

Komšićeve riječi izbezumile medije pod kontrolom Dragana Čovića…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 24. VII 2022… 11: 48… FRONTALNI UDARI: Čovićevi mediji izvrijeđali člana Predsjedništva BiH, spominju janičare, porede ga sa krvnikom Miloševićem… (foto, video)

-Devedesetih godina prošlog stoljeća srbijanski krvnik Slobodan Milošević zalagao se za građansko uređenje Jugoslavije, za princip jedan čovjek jedan glas. Taj unitaristički koncept koji je Milošević pokušao i silom nametnuti, kako bi osigurao dominaciju najbrojnijeg naroda u Jugoslaviji- Srba, rezultirao je krvavim raspadom bivše federalne i višenacionalne države, piše HMS, neslužbeno stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a.

– Mi insistiramo da se u centar političkog sistema stavi čovjek i građanina ne pripadnik pojedine republike ili pripadnik pojedine nacionalnosti, govorio je Milošević, dok je instalirao svoje poslušnike u jugoslovenskim federalnim jedinicama Kosovu, Vojvodini, Crnoj Gori i u federalnim organima.

-Milošević je tako nametnuo Roma Sejdu Bajramovića da predstavlja Albance s Kosova u Predsjedništvu SFRJ. Nevjerovatna je podudarnost onog što je prije više od 30 godina govorio zločinac Milošević i onog što danas govori Željko Komšić, sluga velikobošnjačke hegemonističke politike, piše HMS.

Čitaj još:   ŠTA SE DESILO SA ISAKOM IZ BIJELOG POLJA: Razbio sve u Zvezdama Granda i NESTAO- otkriveno o čemu je riječ! (foto i video)

-Meni je najjednostavnije izaći i primijeniti modele koji su već testirani postoje u demokratskim državama zapadne Europe, a to je model građanskog gdje umjesto kolektiviteta koji je u centru uređenja i društvenog života u jednoj zemlji vi uvodite pojedinca kao centar tog ustavnog sistema, centar društva, izjavio je za sarajevsku Face tv Željko Komšić, koga Čovićev medij naziva Sejdom Bajramovićem, i sljedbenikom hegemonističkog narativa i politike zločinca Miloševića.

-Na isti način na koji je Milošević “branio” višenacionalnu Jugoslaviju, danas politički janjičar Željko Komšić i ini bošnjački lideri “brane” “Jugoslaviju u malom” kako mnogi nazivaju Bosnu i Hercegovinu, stoji u tekstu neslužbenog glasila HDZ- a BiH…

BONUS VIDEO: Čović: Neću sjediti u istoj dvorani gdje sjede dva bošnjačka člana Predsjedništva…

izvor (SB)

Napitak koji imate u kući a ČUVA MOZAK I SRCE: Odličan je za zdravlje, samo jedna šolja dnevno pravi je lijek za žene… (foto, video)

Stimulira i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja... Read more

Čitaj još:   KORONAVIRUS: Kod ljudi, disajni putevi najugroženiji, bolest počinje i završava se u plućima... (foto)
VIC DANA: DOMAĆICA ušla u mesaru pa sve zagleda i mjerka, a onda je prekinu pajdo mesar… (foto)

„Nije, gospođo, košta 20 KM“!!! SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 17. Read more

DRITAN Abazović: Saopštiću neke veoma zanimljive stvari u petak… (foto, video)

DRITAN Abazović je u Beranama, nakon posjete Opštoj bolnici, kazao Read more

DOŠLA VODA DO GRLA: Vučić razgovarao sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i SAD- a… (foto, video)

Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije Read more