IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HARA TOPLOTNI VAL I NE JENJAVA: Iste temperature u Sahari i na jugu Evrope… (40 °C) (foto, video)

Visoke temperature koje prelaze 40 stepeni Celzijusa danas su zahvatile područja jugoistoka Evrope sa epicentrom nad Mađarskom…

SARAJEVO: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja 24. VII 2022… 00: 48… HARA TOPLOTNI VAL I NE JENJAVA: Iste temperature u Sahari i na jugu Evrope… (40 °C) (foto, video)

Iste temperature danas su izmjerene u pustinji Sahara i na jugu Evrope, a kretale su se preko 40 stepeni Celzijusa.

Visoke temperature koje prelaze 40 stepeni Celzijusa danas su zahvatile područja jugoistoka Evrope sa epicentrom nad Mađarskom.

Nezapamćena vrućina vladala je i u istočnoj Hrvatskoj, sjevernom i centralnom dijelu Srbije, sjeverom BiH, te dijelovima Rumunije i Bugarske.

alt

Što se tiče Bosne i Hercegovine, crveno upozorenje izdato je za regiju Prijedor gdje je oko 17 sati izmjereno preko 40 stepeni.

Novi talas vrućine danas je uz Neretvu ispod Starog mosta u Mostaru živu termometra podigao na nevjerovatnih 50 stepeni Celzijusovih, iako su zvanični podaci pokazivali 41.

Čitaj još:   BEZ AMFOLOHIJA, SAMO BOG MOŽE SPASITI KRIVOKAPIĆA

Gradske ulice su bile puste, a rijetki prolaznici su se od sunca štitili šeširima i raznim rekvizitima uz neizostavne flašice vode.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje takođe toplo vrijeme, ali sa nižom temperaturom i uz kratkotrajnu kišu u nekim dijelovima.

Najviša dnevna temperatura kretaće se do 37 stepeni…

BONUS VIDEO: Nestvarno visoke temperature u Srbiji – Evo koje mere zastite morate preduzeti – DJS – (21.07.2022)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more