IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNA OPOMENA: Crnogorska zastava pored spomenika na Grahovcu skinuta sa jarbola… (foto)

Mještani ne znaju ko je i zbog čega skinuo državnu zastavu…

NIKŠIĆ- GRAHOVO: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 24. VII 2022… 12: 48… STRAŠNA OPOMENA: Crnogorska zastava pored spomenika na Grahovcu skinuta sa jarbola… (foto)

Crnogorska zastava pored spomenika na Grahovcu skinuta je sa jarbola, što se može vidjeti na fotografijama koje su napravljene danas.

Prema kazivanju pojedinih mještana tog kraja, zastava je skinuta prije nekoliko dana, ali se ne zna se ko je i zašto je skinuo.

Spomenik poginulim borcima sa Grahovca je napravljen na zaravnjenom uzvišenju sa desne strane magistralnog puta Risan- Nikšić- Žabljak u čijoj je blizini 11. maja 1858. godine počela bitka na Grahovcu.

Čitaj još:   UŽASNA TRAGEDIJA NA PLAŽI, SUNCOBRAN UBIO ŽENU: Otkačio se zbog jakog vjetra i zabio pravo u grudi! Nije joj bilo spasa... (foto, video)

Na zadnjoj strani četvorugaonog spomen obeliska od bijelog mermera visokog deset metara, uklesan je grb Crne Gore, a ispod tekst posvete pobjednicima sa Grahovca 1858. godine. Ispod toga ispisani su Njegoševi stihovi, priznanje ratnicima:

„Spomenik je vašeg junaštva, Crna Gora i njena sloboda“

IZVOR ANALITIKA.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more