IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- PROTIV NAMETANJA: Protesti ispred OHR-a, građani odbijaju da odu, poručili da ostaju čitavu noć… (foto, video)

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu danas se, kako je ranije najavljeno, održavaju protesti građana zbog mogućnosti nametanja izmjena u Izbornom zakonu BiH. Proteste možete pratiti uživo na regionalnom portalu iBalkan.net.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. VII 2022… 19: 28… SARAJEVO- PROTIV NAMETANJA: Protesti ispred OHR-a, građani odbijaju da odu, poručili da ostaju čitavu noć… (foto, video)

21: 00- Iako je najavljeni termin za završetak protesta završio u 21 sat veliki broj građana je i dalje prisutan ispred zgrade OHR- a. Oni su poručili da će ostati tu čitavu noć. Kako kažu isporučili su zahtjev za produžen boravak.

20:40- Prema ranijoj najavi protesti će trajati do 21 sat. Ispred OHR-a je još oko 500 građana. Oni su najavili da će i sutra biti ispred OHR-a.

20:23- Građani sada traže da se o mogućnosti nametanja izbornog zakona zvanično oglase ambasade SAD- a i Velike Britanije.

20:05- Građani su poručili Schmidtu da ovakav zakon implementira u Njemačkoj, a tražili su i da podnese ostavku. Poručili su da će proteste nastviti i sutra, ali bez političara.

Čitaj još:   Brena nakon testiranja na koronu: "Ne paničim, trebam biti odgovorna..." (foto)

19:45- Građani poručuju da neće otići prije nego što im se obrati visoki predstavnik Christian Schmidt. Na protestima je trenutno više hiljada građana.

19:37- Većina političara napustila je proteste, građani su i dalje ispred zgrade OHR-a i zahtijevaju da visoki predstavnik izađe napolje, što on još uvijek nije učinio.

19:23- Građani pozivaju visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da im se obrati.

19:08- Obratio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Kazao je da je ovdje da iskaže svoj stav.

“Neka se čuje glas Bosne i Hercegovine. Pozivam visokog predstavnika da ne mjenja u ovom trenutku Ustav i Izborni zakon”, poručio je Džaferović.

19:00- Protesti su i zvanično počeli, građani poručili: ne nametanju Izbornog zakona…

izvor iBalkan.net/ agencije

Dnevni horoskop za 11. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° Read more